29. 4. 2023

Krim Mercator z zmago v Celju do naslova državnega prvaka

Dobra borba Celjank ni zadostovala za točko proti Krimovkam, ki so v Golovcu slavile zmago z 28:22 in s osvojile svoj 28. naslov državnih prvakinj.

Rokometni klub Krim Mercator je sezono v 1. ženski rokometni ligi sklenil neporažen. Novo lovoriko so Krimovke v svojo vitrine dodale že tri tekme pred koncem sezone.

Ta konec tedna bo v 1. ženski rokometni ligi na sporedu zgolj še en dvoboj. V soboto, ob 19.00, se bosta pomerili zasedbi Mlinotesta Ajdovščine in Krke Novega mesta.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Petek, 28. april:
ŽRK Z'DEŽELE - RK KRIM MERCATOR 22:28 (11:17)
Regner 5, Zulić 4; Dmitrieva 7 (4), Marković in Abina po 4.

Ljubljanske tigrice so z zmago podaljšale svoj niz neporaženosti in tudi dokončno potrdile osvojitev naslova državnih prvakinj. Celjanke na drugi strani ostajajo v borbi za končno drugo mesto, a je njihova usoda v rokah ajdovskega Mlinotesta.
Dvoboj v Celju sta obe ekipi odigrali v okrnjenih zasedbah. Pri gostiteljicah je bilo v zapisniku, ob dveh vratarkah, devet rokometašic, med katerimi ni bilo ene izmed glavnih nosilk in reprezentantke Erin Novak. V prevetreni zasedbi je nastopil tudi ljubljanski Krim Mercator, a so si rokometašice, ki so pripotovale na tekmo v Celje, kljub temu suvereno zagotovile zadnji par točk, potreben za osvojitev naslova državnih prvakinj.
Po izenačenem uvodu v srečanje je Daria Dmitrieva v 13. minuti zadela za vodstvo gostji s 7:6 in odprla serijo sedmih zaporednih zadetkov, ki sta jo šele v 22. minuti prekinila minuta odmora Miše Marinček in gol Ize Bon Brzin. A ustvarjena prednost Krimovk se je izkazala za neulovljivo, med drugim tudi zaradi razpoložene Barbare Arenhart med vratnicama Ljubljančank, ki je zbrala 17 obramb. 
V drugem polčasu, katerega delni izid je znašal 11:11, so varovanke Dragana Adžića zgolj vzdrževale svoje vodstvo do zadnjega zvoka sirene, po katerem so jim Celjanke segle v roke in čestitale za osvojitev novega naslova v državnem prvenstvu.
Najboljši strelki pri domači zasedbi sta bili Katarina Regner (5 golov) in 18-letna Azra Zulić (4 goli), pri gostujoči pa Dmitrieva, ki je bila s sedmimi zadetki najučinkovitejša rokometašica tekme. Po štiri zadetke sta v mrežo Celjank dodali Ema Marija Marković in Ema Abina.

IZJAVA PO TEKMI

Tajda Tripkovič, rokometašice ŽRK Z'dežele:
"Mislim, da smo kljub okrnjeni zasedbi uspele prikazati borbeno in atraktivno igro. Krimu čestitam za zmago, naši ekipi pa za prikazano borbeno igro, saj si nimamo česa za očitati."