30. 4. 2023

Mlinotest Ajdovščina z zmago nad Krko do končnega drugega mesta

Mlinarke so bile na dvoboju tretjega kroga končnice več kot zanesljive. Z zmago s 40:22 nad novomeško Krko so si zagotovile uvrstitev na končno drugo mesto v 1. ženski rokometni ligi za sezono 2022/23.

Že v petek so naslov državnih prvakinj aktualne sezone osvojile rokometašice Krima Mercatorja. Uvrstitev na tretje mesto so si že zagotovile rokometašice Z'dežele, Novomeščanke so zasedle četrto pozicijo v državnem prvenstvu

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Sobota, 29. april:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠINA - ŽRK KRKA NOVO MESTO 40:22 (18:9)
Abina 7, Čopi, Zelnik in Fegic po 6; Kolobarič 6 (6), Vrček in Robida po 4.

Ajdovske rokometašice so si s svojo drugo zmago na tretji tekmi končnice priborile proti zasedbi Krke iz Novega mesta. Zmagoslavje varovank Jana Žbogarja proti nekoliko okrenjeni dolenjski zasedbi ni bilo nikoli pod vprašajem.
Mlinarke so si zgodaj ustvarile rezultatsko prednost predvsem po zaslugi dobro obrambe. V drugi polovici prvega polčasa so gostjam dovolile do zgolj treh doseženih zadetkov, Klara Hrovatič (13 obramb) med vratnicama domače ekipe pa je skupno obranila kar 62-odstotkov poizkusov Novomeščank. Po golu Nuše Fegic so rokometašice na odmor med polčasoma odšle pri rezultatu 18:9 v korist Mlinotesta.
Tudi v nadaljevanju se potek igre ni pretirano spremenil. Mlade rokometašice Krke so na gostovanju v Ajdovščini nabrale dragocene izkušnje, a rezultatsko niso uspele parirati tekmicam, ki so se veselile zmage s 40:22.
Najboljša strelka dvoboja je bila Ana Abina s sedmimi zadetki, po šest so jih dosegle Živa Čopi, Urša Zelnik in Nuša Fegic pri Ajdovkah in Lara Kolobarič pri gostjah.

IZJAVI PO TEKMI

Nina Kovšca, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina: 
"Borile smo se skozi celotno srečanje, kar je na koncu tudi pokazal semafor. Zelo sem vesela, da smo si z današnjo zmago zagotovile končno drugo mesto v državi. Ponosna sem na rezultat in na celotno ekipo."

Alja Vrček, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto: 
"V Ajdovščini smo prišli v okrnjeni zasedbi. Priložnost so zato dobile mlajše igralke, ki so izkusile igranje proti močni nasprotni ekipi. Zaradi težav s poškodbami smo imeli tudi okrnjen proces treninga v zadnjem tednu. Nič gremo naprej, v nove borbe."