4. 5. 2023

V 1. ŽRL nadaljevanje bojev za končno razvrstitev

Čeprav je končna razvrstitev med najvišje uvrščenimi zasedbami 1. ženske rokometne lige že odločena, se tekmovalno dogajanje v državnem prvenstvu še ni zaključilo.

Ta konec tedna bo na slovenskih rokometnih parketih na sporedu šest dvobojev 4. kroga končnice 1. ženske rokometne lige.

V končnici 1. - 4. mesta bodo novopečene državne prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja gostovale pri Krki, njihove letošnje najbližje zasledovalke, igralke Mlinotesta Ajdovščine pa bodo gostile Celjanke.

V končnici 5. - 8. mesta sta odprta boja tako za peto kot za sedmo mesto. Ta konec tedna se med seboj ne bodo pomerile neposredne tekmice internih dvobojev za končno razvrstitev. Velenje bo gostilo letošnje finalistke pokala, Izolanke, Litija pa ptujsko-ormoško zasedbo, ki je v pokalnem tekmovanju prijetno presenetila v pretekli sezoni.

V nedeljo se bosta v skupini za uvrstitev med 9. in 12. mestom pomerila tudi Zvezda Logatec in Piran, v skupini najnižje uvrščenih pa se bosta udarila Vrhnika in Koper.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Petek, 5. maja, 19.00:
ŽRK KRKA NOVO MESTO - RK KRIM MERCATOR

IZJAVI PRED TEKMO

Tamara Vostić, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"Tekma s Krimom vedno predstavlja poseben izziv, zato na petkovo tekmo prihajamo še posebej motivirani. Verjamem, da bomo z ekipo v tekmo vstopili borbeno, skoncentrirano in potrpežljivo, z ciljem dvigniti obrambo še stopničko višje, zmanjšati število napak na najmanjše možno število, in pa tekmo izkoristiti kot dobro pripravo na zadnji dve tekmi v tej sezoni."

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Veselimo se nove tekme z ekipo Krke, ki ima veliko kvalitetnih mladih igralk in odličen strokovni štab. Verjamemo, da bo to odlična tekma za obe ekipi."

Petek, 5. maja, 19.00:
ŽRK Z'DEŽELE - ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

IZJAVA PRED TEKMO

Nika Dobnik, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"V petek nas čaka domača tekma proti ekipi iz Ajdovščine. Pokazati moramo borbenost, tako v napadu, kot tudi v obrambi. Kljub okrnjeni zasedbi verjamem, da lahko s puncami pokažemo dobro igro."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Sobota, 6. maja, 20.30:
ŽRK VELENJE - ŽRK TRGO ABC IZOLA

Nedelja, 7. maja, 19.00:
ŽRD LITIJA - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Špela Bajc, igralka ŽRD Litija:
"V nedeljo imamo pred domačimi gledalci možnost popraviti napake iz tekme na Ptuju, kjer se nismo držale vseh dogovorov. Ni skrivnost, da si želimo zmage, do nje pa lahko pridemo le s kolektivno igro in borbo od prve do zadnje sekunde."

Nuša Puž, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"V nedeljo nas čaka še povratna tekma proti Litiji. Z dekleti bomo poskušale ponoviti predstavo iz zadnje domače tekme ter tako domov prinesti obe točki."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 9. - 12. MESTA

Nedelja, 7. maja, 19.00:
RK ZVEZDA LOGATEC - RK PIRAN

IZJAVI PRED TEKMO

Eva Ribič, rokometašica RK Zvezda Logatec:
"Po tekmi z Ljubljano želimo popraviti vtis pred domačimi gledalci. Ekipa Pirana je to sezono za nas neugoden nasprotnik, saj ga še nismo uspele premagati. Obljublja.o boj skozi celotno tekmo in se bomo potrudile, da na koncu točke ostanejo doma."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 13. - 15. MESTA

Sobota, 6. maja, 15.00:
ŠDRŠ VRHNIKA - ŽURD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Vanja Marič, rokometašica ŽURD Koper:
"V soboto nas čaka tekma proti Vrhniki, katera se bo zagotovo borila do zadnje sekunde. Naša naloga je, da se ta teden dobro pripravimo na nasprotno ekipo in na gostovanju pokažemo dobro igro v obrambi ter napadu in si tako izborimo dve točki."

Hana Gabrovšek, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"V soboto se bomo še zadnjič v letošnji sezoni pomerile proti ekipi Kopra. Na zadnji medsebojni tekmi smo naredile preveč napak, katere moramo v soboto popraviti. Tekma vsekakor ne bo lahka, a z dobro obrambo in napadom, lahko dve točki obdržimo doma."