5. 5. 2023

Ligaški obračun Velenjčanov in Slovanovcev med pokalnim vikendom

V velenjski Rdeči dvorani, ki je pretekli konec tedna gostila tekmo slovenske reprezentance proti Kosovu, bo to soboto na sporedu dvoboj 22. kroga Lige NLB med Gorenjem Velenjem in LL Grosistom Slovanom.

V času druge polfinalne tekme zaključnega turnirja Pokala Slovenije v Ormožu se bo v Šaleški dolini začel dvoboj med velenjskim Gorenjem in gosti s Kodeljevega. 

Gostje iz prestolnice bodo na gostovanje pripotovali sproščeni, tri kroge pred koncem prvenstva imajo pred zasledovalci iz Maribora in Dobove sedem točk prednosti, pred Krškim na skrajnem repu lestvice pa še točko več. Več pritiska bo na ramenih gostiteljev, ki si bodo poskusili čim boljše izhodišče pred neposredno tekmo za končno drugo mesto Lige NLB proti Trimu Trebnjem.

LIGA NLB, 22. KROG

Sobota, 6. maja, 18.00:
RK GORENJE VELENJE - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

David Kovačič, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Glede na dogajanje v ligi, nobena tekma ni lahka. Ekipa Slovana je kvalitetna ekipa, letos so prikazali, da se lahko kosajo z najboljšimi. Mi moramo v vse štiri zadnje tekme iti na glavo in odigrati najboljše kar lahko."

Vid Šebalj, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"V soboto se odpravljamo na težko gostovanje v Velenje. Domača ekipa je zelo neugoden in težek nasprotnik zato pričakujemo težko tekmo. Z ekipo smo cel teden dobro trenirali in se pripravljali na nasprotnika, nadejamo pa se napete tekme kjer bo štela vsaka žoga."