8. 5. 2023

Čez vikend zmage Litije, Zvezde Logatca in Vrhnike

Na tekmah 1. ženske rokometne lige minuli konec tedna so se zmag veselile rokometašice Litije, Zvezde Logatca in Vrhnike.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Nedelja, 7. maja:
ŽRD LITIJA - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ 25:20 (9:15)
Bajc 6, Kogovšek in Gavrilovič (1) po 5; Kolenko (2) in Petrovič po 6.

IZJAVI PO TEKMI

Tinkara Kogovšek, rokometašice ŽRD Litija:
"Tekme nismo začele tako kot smo se dogovorili, kar je pokazal tudi rezultat v prvem polčasu. V zadnjih 20. minutah smo se uspele zbrati in pokazale smo svojo pravo igro. Temu je sledil pozitiven rezultat na današnji tekmi."

Sara Petrovič, rokometašica ZRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"Na današnjo tekmo smo prišle v zelo okrnjeni postavi, brez vseh bekov. Prvi polčas smo igrale super, čisto nad pričakovanji. Na koncu tekme pa se je poznalo to, da nam manjkajo igralke, moč in kondicija."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 9. - 12. MESTA

Nedelja, 7. maja:
RK ZVEZDA LOGATEC - RK PIRAN 34:29 (14:10)
Košir M. in Košir J. (4) po 10; Kokotec 7 (1), Borišek (4) in Kolobarić po 6.

IZJAVI PO TEKMI

Peter Terčič, trener RK Zvezda Logatec:
"Danes zaslužena zmaga naše ekipe. Mislim, da smo odigrali super tekmo, kljub temu, da smo zdesetkani. Že nekajkrat smo prav tako oslabljeni odigrali s Piranom, danes smo končno pokazali, da lahko igramo tudi z njimi in zmagamo. Gremo naprej, na lov za nove točke v končnici."

Nika Hojnik, rokometašica RK Piran:
"S puncami smo dale vse od sebe, ampak se žal tokrat ni izšlo. Na naslednji tekmi bomo poskrbele, da točki ostaneta doma. Čestitam nasprotni ekipi za zmago."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 13. - 15. MESTA

Sobota, 6. maja:
ŠDRŠ VRHNIKA - ŽURD KOPER 31:20 (18:8)
Jereb in Kličić (3) po 7; Rešek, Kadić (1) in Soršak po 4.

IZJAVI PO TEKMI

Tea Kovač, ŠDRŠ Vrhnika:
"Prvi polčas smo odigrale skoncentrirano, zato so se akcije lepo odvijale in zadevale. Obramba je bila super, punce so dale vse od sebe in naredile razliko. V drugi polčas smo vstopile malo z rezervo, a vseeno v drugi polovici polčasa prikazale pravi obraz in zasluženo zmagale."

Nika Horvat, ŽURD Koper:
"Tekma je bila težka. V prvem polčasu nam je šlo malo slabše, vedle smo da na tekmo prihajamo s pol poškodovano ekipo in brez glavnega trenerja. Približujemo se koncu sezone, zato so misli že pri nekaterih drugje."