11. 5. 2023

Novomeščanke v Golovec, Kranjčanke na Vrhniko

V četrtek se bo dogajanje v 1. ženski rokometni ligi nadaljevalo na dveh prizoriščih.

V že odločeni skupini končnice 1. - 4. mesta bodo rokometašice iz Novega mesta poskušale doseči svojo prvo zmago v končnici, medtem ko bo zasedba Save Kranja na Vrhniki poskušala podaljšati svoj niz neporaženosti.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Četrtek, 11. maja, 19.30:
ŽRK Z'DEŽELE - ŽRK KRKA NOVO MESTO

IZJAVI PRED TEKMO

Katja Čerenjak, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"V četrtek k nam prihaja ekipa iz Novega mesta. Naša naloga bo, da se uspešno pripravimo na ekipo Krke, da prikažemo dobro in borbeno igro. Zadnjo domačo tekmo v tej sezoni želimo zaključiti z zmago. Veseli bomo vsake pomoči s tribun."

Lara Kolobarič, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"V četrtek se odpravljamo na gostovanje v Celje. Tam nas čaka težka tekma, ki bo od nas zahtevala 60 minut zbrane in disciplinirane igre. V obrambi se bomo morale boriti in narediti čim več prekinitev, v napadu pa z pametno igro priti do gola. Kljub okrnjeni zasedbi bomo s puncami naredile vse, da prikažemo dobro tekmo.”

KONČNICA 13. - 15. MESTA

Četrtek, 11. maja, 19.00:
ŠDRŠ VRHNIKA - RK SAVA KRANJ

IZJAVI PRED TEKMO

Anja Jereb, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"V četrtek nas čaka še zadnja tekma v letošnji sezoni proti ekipi Kranja. Tekma bo vse prej kot lahka, česar se zavedamo in se na to pripravljamo. Upam in želim si, da bi nam tokrat, še zadnjič pred domačimi gledalci, uspelo prikazati dobro igro in zmagati."

Matija Mušič, trener RK Sava Kranj:
"V četrtek odhajamo na zadnje gostovanje v letošnji sezoni. Zavedamo se, da tekma ne bo lahka, vendar verjamem, da lahko z veliko motivacije in zbrano igro prinesemo dve točki domov."