14. 5. 2023

Liga NLB: Zmage Kopra, Krke, Ribnice in Loke

Ribničani v neposrednem dvoboju boljši od Korošcev, do zmag tudi Krka, Koper in Urbanscape Loka.

V nedeljo, ob 20.00, bo 24. krog zaokrožil dvoboj Gorenja Velenja in Trima Trebnjega z neposrednim prenosom na Sportklub 1.

LIGA NLB, 24. KROG

Sobota, 13. maja:
RD KOPER - RK DOBOVA 29:25 (15:13)
Kete, Breznikar in Žagar po 7; Nešić 8 (1), Pintar 5.

Igralec tekme: Marin Đurica (RD Koper)

Dobova, Maribor in Krško nadaljujejo ogorčen boj za ohranitev prvoligaškega statusa, prvi dve ekipi pa imata točko več od Krškega. Dobova se bo v zadnjih dveh krogih pomerila z LL Grosist Slovanom in Krškim, Maribor s Slovenj Gradcem in Krko, Krško pa s Celjem Pivovarno Laško in Dobovo. Zadnjeuvrščeni ekipi bosta po koncu sezone svoje mesto prepustili Ljubljani in Škofljici, najboljšima ekipama v 1. B SRL.
Posavska ekipa se je na Obali nadejala "točk odrešitve", kljub srditemu boju za vsak košček igrišča pa jih ni osvojila. Do 37. minute, ko je minimalno zaostajala (17:18), je še držala stik s Koprom. Dvanajst minut kasneje je primanjkljaj že narasel na šest golov (18:24), njena usoda pa je bila tako zapečatena.
V domači ekipi so Matevž Žagar, Andraž Kete in Bor Breznikar dosegli po sedem golov, izkazal pa se je tudi vratar Marin Đurica s 15 obrambami. V zasedbi iz Dobove je bil najbolj učinkovit Ignjat Nešić z osmimi zadetki.
Zasedba iz Kopra bo v predzadnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa iz Dobove pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Čuk, pomočnik trenerja RD Koper:
"Čestital bi našim fantom za eno borbeno tekmo. Ni se bilo lahko zbrati po Final Four turnirju, kateri nas je izmučil, zato bi jim rad čestital za te dve pike."

Damijan Radanovič, trener RK Dobova:
"V tekmo smo šli medlo poznal se nam je predolg premor saj smo malce  padli iz tekmovalnega ritma. Fantje so se v živeli tu jim nimam kaj očitatžal smo zgrešili preveč 100% priložnosti tako, da se nam na koncu zal ni izšlo."

RK JERUZALEM ORMOŽ - RD URBANSCAPE LOKA 26:29 (13:16)
Pungartnik 6 (4), Munda 4; Jesenko 8, Cingesar 6.

Igralec tekme: Matevž Jesenko (RD Urbanscape Loka)

Škofjeloška ekipa se je po zmagi v Prlekiji vrnila na osmo mesto, ormoška ostaja na enajstem v 14-članski ligi.
Gorenjci so bili od gostiteljev izrazito boljši v prvem in začetku drugega polčasa, ko so nekajkrat povedli za pet golov, nazadnje z 19:14.
Ormožani, ki so veliko moči porabili prejšnji teden na finalu zaključnega turnirja za pokal Slovenije, ko so v polfinalu premagali Novomeščane, v finalu pa izgubili proti Celjanom, so v nadaljevanju zaigrali veliko bolje in se približali na dva gola zaostanka (18:20), bližje pa jim Škofjeločani niso dopustili.
Pri Škofjeločanih je Matevž Jesenko dosegel osem, Darko Cingesar pa šest golov. Toliko zadetkov je pri Ormožanih dosegel tudi Gašper Pungartnik.
Ekipa iz Ormoža bo v predzadnjem krogu gostovala pri Svišu Ivančni Gorici, škofjeloška pa bo gostila Gorenje

IZJAVI PO TEKMI

Aljoša Munda, RK Jeruzalem Ormož:
"Razočarani smo zaradi poraza, saj imam občutek, da so gostje bili zreli, da jih premagamo kljub vsem našim težavam. Enostavno so nas pokopale lastne napake v napadu, v obrambi pa prejeti goli na uro v zadnjih sekundah. Moram pa pohvaliti naše navijače. Bili so fantastični, hvala lepa. Priti v takem številu na tekmo in tako glasno navijati po dogodku v minulem vikendu je resnično fantastično. Zadnjih štirinajst dni moramo pošteno trenirati in proti Svišu ter Ribnici ujeti še kako zmago."

Ožbej Šilc, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Dobro smo se pripravili na tekmo in vrnili milo za drago Ormožanom iz prvega dela prvenstva, ko so nas premagali na Podnu. Izkoristili smo napake Ormožanov in zasluženo zmagali. Na Hardeku je vedno lepo in obenem težko igrati. Tudi danes je bila atmosfera ob ormoških navijačih dobra."

MRK KRKA - RK SVIŠ IVANČNA GORICA 30:26 (16:13)
Knavs 12 (5), Vukić 6; Justin 6 (1), Sašek 4.

Igralec tekme: Vojislav Vukić (MRK Krka)

Novomeščani so po zmagi proti lokalnim tekmecem iz Ivančne Gorice zadržali četrto mesto na razpredelnici, dve tekmi pred koncem imajo še naprej dve točki več od Ribničanov. Z njimi se bodo v prihodnjem krogu pomerili v gosteh.
Gostitelji so si v prvi polovici tekme dvakrat priigrali lepo prednost šestih golov (14:8 in 15:9), v začetku drugega polčasa pa povsem popustili, kar so gosti izkoristili in povedli s 17:16.
V nadaljevanju so se domači rokometaši le zbrali. Devet minut pred zadnjim zvokom sirene so jim ušli za pet golov (26:21) ter razrešili vse dvome o zmagi.
V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Knavs in Vojislav Vukić. Knavs, vodilni strelec lige NLB, je dosegel 12, Vukić pa šest golov. V gostujoči je Andraž Justin dosegel šest, Klemen Sašek pa štiri zadetke.
Novomeška ekipa bo v predzadnjem krogu gostovala v Ribnici, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo gostila ormoški Jeruzalem.

IZJAVI PO TEKMI

Vojislav Vukić, rokometaš MRK Krka:
"Čestital bi ekipi Sviša na fer in korektni igri. Pokazali smo, da smo boljši in da je naša dvorana Marof neosvojljiva trdnjava. Tudi navijačem bi se rad zahvalil, saj nas vedno bodrijo. Do konca sta nam ostali še dve tekmi, gremo po tisto, kar smo si že na začetku sezone želeli. Upam le, da ostanemo zdravi in da se na koncu veselimo četrtega mesta in uvrstitve v Evropo."

Jaka Glavan, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Poskušamo premešati štrene vsaki ekipi in vzeti, kar se da. V drugem polčasu smo pokazali boljšo igro, se po zaostanku šestih golov vrnili v igro ter celo povedli, a nam je na koncu zmanjkalo malo moči in koncentracije. Čestital pa bi domačinom za odlično odigrano tekmo."

RK SLOVENJ GRADEC - RD RIKO RIBNICA 25:34 (11:20)
Velić in Cvetko po 7; Ljevar 14 (3), Hrastnik 9.

Igralec tekme: Leon Ljevar (RD Riko Ribnica)

Ribničani so na Koroškem osvojili pomembno zmago v boju za četrto mesto, dve tekmi pred koncem sezone pa imajo še vedno dve točki manj od Novomeščanov, ki so bili v današnjem lokalnem obračunu boljši od tekmecev iz Ivančne Gorice.
Izbranci gostujočega trenerja Boruta Mačka so temelje za zmago postavili v prvem polčasu, ko so v vseh elementih igre zasenčili domače rokometaše in si že v 25. minuti priigrali prednost devetih golov (16:7).
Igralci iz dežele suhe robe v drugi polovici tekme niso popustili, Korošce so vselej imeli pod nadzorom.
V gostujoči ekipi je blestel Leon Ljevar, ki je dosegel kar 14 golov, devet jih je dodal Gašper Hrastnik. V domači sta Rok Cvetko in Tarik Velić dosegla po sedem zadetkov.
Zasedba iz Ribnice bo v predzadnjem krogu gostila Krko, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Mariboru.

IZJAVI PO TEKMI

Aljaž Lampret, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so nas prišli nocoj podpirat in bi se jim ob enem rad iskreno opravičil. Vstran so vrgli praktično dve uri za gledanje naše nedorasle igre. Seveda, pa bi rad čestital Ribnici za zasluženo zmago, saj so bili boljši nasprotniki. Mi smo bili znova medli, že drugo tekmo zapovrstjo in mislim, da je čas, da vsak igralec pri sebi razčisti določene stvari. Obramba ni bila na nivoju, v napadu smo zgubljali preveč žog, protinapad je bil prepočasen, naredili smo premalo prekrškov. Po takšni tekmi je res težko kaj povedati. Še enkrat čestitke Ribničanom in opravičilo naši zvesti publiki!"

Mark Klarič, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V Slovenj Gradec smo prišli s precej zdesetkano ekipo. Zadnje tedne prav tako treniramo zelo oslabljeni. Iskreno povedano težko rečem, kaj smo danes pričakovali. Na gostovanje smo prišli popolnoma neobremenjeni, saj nismo imeli nič za izgubiti, a lahko mirno rečem, da je bila z naše strani to ena boljših tekem v sezoni."