15. 5. 2023

Velenjske ose znova ugnale trebanjske leve

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 24. krogu lige NLB premagali trebanjski Trimo s 30:26 (14:12). S porazom Trebanjcev so si naslov državnih prvakov matematično zagotovili rokometaši Celja Pivovarne Laško

Celjani imajo dva kroga pred koncem državnega prvenstva neulovljivih pet točk naskoka pred drugouvrščenimi Velenjčani, medtem ko tretjeuvrščeni Trebanjci zaostajajo šest točk.

Nedelja, 14. maja:
RK GORENJE VELENJE - RK TRIMO TREBNJE 30:26 (14:12)
Sokolič 8 (2), Slatinek Jovičič E., Tajnik in Pipp (2) po 5; Jurečič 6 (3), Slatinek Jovičič S. 4.

Igralec tekme: Matevž Skok (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so se po zmagi nad Trebanjci zavihteli na drugo mesto, njihovega uspeha pa so se najbolj razveselili v 25 km oddaljenem Celju, kjer že odpirajo penino za 26. naslov državnih prvakov. Celjani imajo namreč dva kroga pred koncem državnega prvenstva neulovljivih pet točk naskoka pred drugouvrščenimi Velenjčani, medtem ko tretjeuvrščeni Trebanjci zaostajajo šest točk.
Velenjska ekipa bo v zadnjih dveh krogih najprej gostovala v Škofji Loki, nato doma igrala z Ivančno Gorico, medtem ko trebanjsko najprej doma čaka obračun s Koprom, v zadnjem krogu pa v gosteh s Slovanom.
Rokometaši iz Šaleške doline so si na osrednji tekmi kroga že v 15. minuti priigrali štiri gole prednosti (8:4). Dolenjci so jim v nadaljevanju prve polovice tekme in v začetku druge še nekako kljubovali in zaostajali za dva do tri gole.
Ose so pri vodstvu 17:14 zaigrale malce bolj odločno, po golu Domna Tajnika v 42. minuti pa povedle z 22:16. Velenjčani v prelomnih trenutkih dvoboja niso popustili, vselej so bili korak pred Trebanjci. Po vodstvu s 27:20 jim je resda malce padla zbranost, tako da so Dolenjci več kot prepolovili zaostanek (28:25), njihove zmage pa pred več kot tisoč gledalci v Rdeči dvorani niso ogrozili.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič z osmim goli, vratar Matevž Skok pa je zbral 12 obramb. V gostujoči je Jan Jurečič dosegel šest zadetkov.
Trebanjska ekipa bo v predzadnjem krogu gostila Koper, velenjska pa bo gostovala v Škofji Loki. Obe tekmi bosta v petek, 19. maja.

IZJAVI PO TEKMI

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Vedeli smo kaj nam ta tekma prinaša, če seveda zmagamo še na vseh naslednjih tekmah. Drugo mesto in skupinski del Evropske lige je dovolj velika motivacija, da daš vse od sebe. Vedeli smo tudi, da bo na tekmi veliko naših navijačev, katere nismo želeli pustiti na cedilu."
 
Staš Slatinek Jovičić, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Že od samega začetka tekme so si Velenjčani bolj želeli zmage. Mi smo že v uvodnih minutah bili zelo medli. Mislim, da je danes pretehtala želja in srce domačinov, ki so na koncu tudi zasluženo slavili."