19. 5. 2023

Sklepni obračuni sezone v 1. ŽRL

Rokometašica Krima Mercatorja so si naslov državnih prvakinj zagotovile že nekaj krogov pred koncem prvenstva, ta konec tedna pa bodo na sporedu še obračuni zadnjega kroga končnice 1. ŽRL.

Od domačih navijačev se bodo za sezono 2022/23 na prihajajočih tekmah tega konca tedna poslovile zasedbe Krima Mercatorja, Velenja, Trga ABC Izole, Olimpije, Ljubljane in Save Kranje.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Četrtek, 18. maja:
ŽRK KRKA NOVO MESTO - ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 23:50 (15:23)
Vrček 6, Robida 5; Čopi 9, Abina 8.

IZJAVI PO TEKMI

Gašper Kovač, trener ŽRK Krka Novo mesto:
"Končnica lige ni bila po naših pričakovanjih, saj smo ostali brez treh nosilk igre, kar se odraža tudi na končnih rezultatih. Pričakujemo, da bomo naslednjo sezono zapolnili vrzeli v ekipi in se nadgradili svojo predstavo."

Veronika Leški, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Rada bi pohvalila punce za lepo predstavo na zadnji tekmi. S hitrimi napadi in dobro obrambo smo se potrdile 2. mesto na lestvici, kar je bil tudi nas glavni cilj pred tekmo."

Petek, 19. maja, 17.30:
RK KRIM - ŽRK Z'DEŽELE

IZJAVI PRED TEKMO

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Zadnja tekma za osvojitev naslova državnih prvakinj rezultatsko nima več pomena, vendar pa je pomembno, da tekma mine brez poškodb tako na eni kot na drugi strani. Verjamem, da bodo naše igralke imele tak odnos kot ga imajo že celotno sezono v slovenski ligi, da bodo barve kluba zastopale do konca, bo tekma minila brez poškodb in skupaj se bomo veselili še enega naslova državnih prvakinj."

KONČNICA 5. - 8. MESTA

Petek, 19. maja, 19.30:
ŽRK TRGO ABC IZOLA - ŽRD LITIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Taira Nadarević, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"V petek nas čaka še zadnja tekma te sezone pred domačo publiko. Po težkem tednu bomo s puncami pokazale borbeno igro in se potrudile, da dve piki ostaneta doma."

Boštjan Kogovšek, trener ŽRD Litija:
"Odpravljamo se na morje na zadnjo tekmo v sezoni, s katero smo samo delno zadovoljni. Za lepše počitnice si želimo prikazati pravo predstavo in doseči še eno zmago. Zato pa bomo morali biti pravi, ker edino takšni lahko premagamo Izolanke."

Petek, 19. maja, 20.00:
ŽRK VELENJE - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Ljiljana Simić, ŽRK Velenje:
"Zmaga proti Izoli in končno 5. mesto sta za nas velik dosežek, na katerega smo zelo ponosne. Pred zadnjo tekmo smo zelo sproščene in proti Ptuju želimo odigrati predvsem sproščeno in borbeno. To sezono želimo zaključiti z zmago."

Ladislav Sabo:
"V petek je zadnja tekma te sezone in od nje se želimo posloviti s čim boljšim rezultatom."

KONČNICA 9. - 12. MESTA

Sobota, 20. maja, 18.00:
RK LJUBLJANA - RK ZVEZDA LOGATEC

Sobota, 20. maja, 19.00:
RK OLIMPIJA - RK PIRAN

IZJAVI PRED TEKMO

Tijana Barukčić, rokometašica RK Olimpija:
"Jutri zaključujemo letošnjo sezono članic in za konec pričakujemo znova eno zanimivo in izenačeno tekmo. Naš cilj je, da poizkusimo za zaključek prikazati čim boljšo rokometno predstavo, se maksimalno potruditi ter v prvi vrsti uživati in se zabavati."

Gaja Mijatovič, rokometašica RK Piran:
"V soboto, 20. maja 2023 še zadnja letošnja tekma – čaka nas gostovanje v Ljubljani. Verjamemo, da bo zelo napeta in težka tekma, saj se zavedamo, da moramo dati vse od sebe in igrati proti Olimpiji borbeno igro do zadnje sekunde, če želimo osvojiti 10. mesto!"

KONČNICA 13. - 15. MESTA

Sobota, 20. maja, 18.00:
RK SAVA KRANJ - ŽURD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Matija Mušič, trener RK Sava Kranj:
"Pričakujemo še zadnjo letošnjo tekmo pred domačimi navijači. Na Vrhniki v prejšnjem krogu nismo bili kos domačinkam, kar želimo popraviti na domačem parketu. Proti Kopru pričakujem napeto in zanimivo tekmo. Vabim vse navijače, da nas pridejo podpret  ter nam tako pomagajo sezono zaključiti z zmago."

Živa Kocjančič, rokometašica ŽURD Koper: 
"V tej sezoni nas čaka še zadnja tekma. S puncami si želimo, da sezono zaključimo z zmago."