26. 5. 2023

V soboto na sporedu zadnji krog Lige NLB

V soboto, ob 18.30, se bodo istočasno začele vse tekme zadnjega kroga Lige NLB  za sezono 2022/23.

Vprašanji o naslovu prvaka in izpadu iz prvoligaškega tekmovanja sta že odgovorjeni. Novo ligaško trofejo so v svoje vitrine pospravili Celjani, od elite se poslavljata Krško in Maribor Branik. Na zadnjih dvobojih sezone se bodo moštvo borila za končno razvrstitev na prvenstveni lestvici, priložnost za dokazovanje bodo dobili obetavni talenti, od svojih klubov in rokometnih parketov pa se bo poslovilo kar nekaj izkušenih asov.

Krško bo gostilo posavske tekmece iz Dobove, lep obisk si obetajo tudi v Slovenj Gradcu, kjer bo gostovalo Celje Pivovarna Laško. Trebanjci bodo sezono sklenili na Kodeljevem, Velenjčani pa bodo uvrstitev na drugo mesto potrjevali proti SVIŠ Ivančni Gorici. Škofjeločane za zaključek sezone čaka pot na Obalo, Ormožani bodo na Hardeku črtu pod sezono potegnili proti Riku Ribnici. Mariborčani bodo, vsaj za sezono, prvoligaški druščini pomahali v slovo v Novem mestu.

LIGA NLB, 26. KROG

Sobota, 27. maja, 18.30:
RK KRŠKO - RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Jure Švalj, rokometaš RK Krško:
"Čaka nas še zadnje dejanje te sezone. Žal se sezona ni izšla po naših željah in derbi ne bo v ničemer odločal. Pričakujem, težko tekmo, saj hočemo obe ekipi sezono zaključit z zmago. Znova ne bomo kompletni, saj imamo težave s poškodbami nekaterih ključnih igralcev, ampak v imenu ekipe obljubljam, da bomo dali vse od sebe, da prvoligaško sezono zaključimo z zmago. S fanti potrebujemo pomoč s tribun, tako da bi ob tej priložnosti povabil vse navijače Krškega rokometa, da nas v soboto pridejo podpreti v dvorano."

Klemen Mlakar, trener RK Dobova:
"Po zasluženi zmagi proti RD LL Grosist Slovan smo si zagotovili obstanek v ligi. Sezone še ni konec, saj nas v soboto čaka zadnja tekma sezone, lokalni derbi proti RK Krško. Jaz bom v soboto še dodatno motiviran, saj bo to zadnja rokometna tekma v igralski karieri in to v dvorani, v kateri sem začel prve rokometne korake. Cilj je, da sezono zaključimo z zmago in pokažemo, da smo boljša ekipa. Navijači, vabljeni v čim večjem številu na derbi!"

RD LL GROSIST SLOVAN - RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO

Rok Selaković, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"V soboto nas čaka še zadnja tekma v letošnji sezoni. Tekma nam bo dala dodatno motivacijo saj je za nekatere od nas zadnja tekma v Slovanovem dresu in želimo pustiti vse kar imamo na igrišču, v dvorani kjer smo skupaj doživljali težke poraze in sladke zmage. Vabim vse navijače na zadnjo dejanje letošnje sezone in tudi na druženje po tekmi."

Vid Miklavec, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"V soboto nas čaka zadnja tekma, v katero bomo vstopili motivirani in z željo, da sezono zaključimo z zmago."

RK GORENJE VELENJE - RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO

Aljaž Verboten, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Pred nami je še zadnje dejanje te sezone. Vložek je velik, saj se bomo v primeru zmage lahko veselili 2. mesta v Ligi NLB. Z ekipo se dobro pripravljamo in v soboto bomo na igrišču dali svoj maksimum."

Marko Abramović, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Jutri nas čaka zadnja tekma v letošnji sezoni proti ekipi Velenja. Zavedamo se kakovosti nasprotnika, navijačem pa obljubljamo, da bomo dali vse od sebe in se borili do zadnje sekunde."

RK JERUZALEM ORMOŽ - RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica:
"V zadnjem kolu prvenstva nas čaka še gostovanje pri pokalnemu finalistu Ormožu. Tekmo bomo odigrali borbeno in sproščeno ter poskusili z zmago zaključiti tekmovalno sezono."

Gašper Hebar, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Seveda si želimo sezono končati z zmago proti Riku Ribnici, ki ima močno zasedbo, katero smo pričakovali kakšno mesto celo višje na lestvici. Na treningih se trudimo po svojih najboljših močeh, ampak iz zraka se vidi, da nas je Final 4 Pokala Slovenije popolnoma izžel fizično ter psihično. Tudi tokrat bomo zaigrali v okrnjeni zasedbi, saj so nekateri fantje še vedno na "bolniškem". Vsi skupaj upamo, da bo dvorana Hardek tudi na koncu solidno polna, slovo od nekaterih soigralcev pa ne bo nič lahko."

MRK KRKA - RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI PRED TEKMO

Žiga Bradeško, rokometaš MRK Krka:
"Jutri nas čaka še zadnja tekma v sezoni proti ekipi RK Maribor Branik. Tekmecu se želimo oddolžiti za poraz na prvi tekmi. Glede na to, da imamo zagotovljeno končno 4. mesto v Ligi  NLB in s tem tudi igranje v Evropi, bi povabil navijače, da skupaj proslavimo to uspešno sezono."

Jan Kovačec, rokometaš RK Maribor Branik:
"Ta konec tedna nas čaka zadnja tekma v sezoni. Pred nami je gostovanje v Novem mestu pri Krki, v tekmo pa bomo šli povsem sproščeno, saj je naš položaj na lestvici definiran že od prejšnjega tedna. Vemo, da je Krka izredno zahteven nasprotnik, a mi nimamo ničesar za izgubiti. Pri njih je težko priti do točk, zato naprošam vse naše navijače, da nas v soboto podprete še zadnjič v tej sezoni."

RK SLOVENJ GRADEC - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Ivan Vajdl, trener RK Slovenj Gradec:
"Pred nami je sklepno dejanje sezone 2022/23 v kateri smo si že dva kroga pred koncem zagotovili 6. mesto med prvoligaško elito. Za konec bomo pred domačim občinstvom gostili aktualne državne in pokalne prvake iz Celja, ki letos nizajo odlične rezultate in so upravičeno dvojno krono prinesli v knežje mesto. Da igramo zadnje srečanje proti najboljši slovenski ekipi si štejemo kot veliko čast, vendar v samo tekmo ne bomo šli z belo zastavo. Želimo prikazati borbeno igro in lep rokomet, ki sta nas krasila večji del sezone. Za mene in kakšnega igralca je to zadnja tekma med belo - modrimi, zato bi na sobotni praznik rokometa povabil čim več navijaških privržencev in športnih akterjev."

Tim Cokan, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Za nami smo čudoviti tedni, v katerih smo se sprva razveselili naslova pokalni prvakov, zatem še naslova državnih prvakov. Na zadnji domači tekmi smo skupaj z našimi navijači lovoriki na čudovit način proslavili, zdaj pa je pred nami še zadnja tekma letošnje sezone, ki jo želimo zaključiti z zmago. V Slovenj Gradcu si želimo prikazati dobro predstavo skozi celotno srečanje ter na koncu vknjižiti še 25. letošnjo prvenstveno zmago."

RD KOPER - RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

Aljaž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"To soboto bomo v Kopru sklenili letošnjo sezono. Spet nas zapušča nekaj igralcev. Z dobro in borbeno predstavo se želimo posloviti od dolgoletnih soigralcev in prijateljev."