26. 3. 2023

Najbolj prepričljivi Celjani v Dobovi, najbolj napeto v Ivančni Gorici

To soboto so gostujoče zmage v Ligi NLB zabeležile zasedbe Krke, Celja Pivovarne Laško in Slovenj Gradca, prednost domačega terena je ubranil SVIŠ Ivančna Gorica.

Krkaši so dve točki zabeležili na gostovanju v Kopru, Korošci na Kodeljevem, Celjani pa v Dobovi. Ekipa Krškega je bila v Ivančni Gorici blizu velike točke v boju za obstanek, a so zmage veselili gostitelji.

V nedeljo bo na sporedu še gostovanje Rika Ribnice pri zasedbi svojega nekdanjega trenerja Gregorja Cvijiča v Škofji Loki.

LIGA NLB, 19. KROG

Sobota, 25. marca:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RK KRŠKO 27:26 (12:12)
Marojević 7 (3), Zavodnik 6; Javor 10 (4), Sintič 6 (1).

Igralec tekme: Denis Zavodnik (RK SVIŠ Ivančna Gorica)

V Stični se je od prve do zadnje minute prašilo na vse strani, po pravi drami pa so slavili izbranci domačega trenerja Aleksandra Polaka. Zmagoviti gol za četrto zmago v sezoni je prispeval Klemen Sašek, po njej so domači rokometaši napredovali na deveto, medtem ko Krčani ostajajo na zadnjem, 14. mestu.
Obračun na Dolenjskem so bolje začeli gostitelji, po vodstvu 10:7 pa se jim je zaustavilo. Varovanci gostujočega trenerja Roberta Beguša so jih v končnici prvega polčasa ujeli (10:10), v začetku drugega pa povedli (13:12).
V razburljivem in izenačenem drugem polčasu so odločale malenkosti in navdih posameznikov. Posavci so v sami končnici prek Marka Sintiča povedli s 26:25, a so gostitelji po golu Denisa Zavodnika izenačili na 26:26, četrti par točk pa jim je prinesel Sašek.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Marojević s sedmimi goli, v gostujoči pa Alan Javor z desetimi zadetki.
Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ekipa iz Krškega pa bo gostila velenjsko Gorenje.

IZJAVI PO TEKMI

Denis Zavodnik, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica: 
"Tako, kot smo pričakovali, je za nami težka tekma. Krško se je pokazalo kot zelo močan nasprotnik. Moram reči, da smo se dobro pripravljali skozi celi teden. Na koncu mogoče tudi malo sreče za nas, ampak je že čas, da se je tokrat obrnila na našo stran. Zelo smo veseli dveh točk in hvala navijačem za odlično podporo skozi celotno srečanje."

Marko Sintič, rokometaš RK Krško:
"Danes smo prišli v Ivančno Gorico z željo, da osvojimo dve točki, pomembni v boju za obstanek. Mislim, da smo bili priča eni zelo dobri tekmi z obeh strani. Svojim soigralcem nimam kaj očitati, bila je borba do konca, dali smo vse od sebe. Na obeh straneh je bilo nekaj spornih sodniških odločitev, ampak mislim, da na koncu, ne glede na to, katera ekipa bi zmagala, je zmagala zasluženo."

RK DOBOVA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:38 (15:20)
Nešić 9 (3), Bogovič 5; Marguč 9 (4), Muhović 6.

Igralec tekme: Gal Marguč (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so v Posavju pričakovano dosegli novo zmago, po njej imajo znova dve točki več od najbližjih zasledovalcev iz Trebnjega. Z njimi se bodo pomerili v petek v dvorani Zlatorog, po tem dvoboju bo bržkone tudi znan prvak v sezoni 2022/23.
Izbranci gostujočega trenerja Alema Toskića niso igrali "na polno", v Dobovi so prihranili veliko moči za veliko usodnejši obračun v naslednjem krogu. Tekma je bila izenačena do izida 11:11, nato pa so Celjani nekoliko odločneje pohodili "stopalko za plin" in zanesljivo dosegli 18. zmago v sezoni.
V njihovih vrstah je bil najbolj učinkovit Gal Marguč z devetimi goli, enak strelski učinek je imel v posavski ekipi tudi Ignjat Nešić.
Zasedba iz Celja bo v prihodnjem krogu gostila trebanjski Trimo, ekipa iz Dobove pa bo gostovala v Slovenj Gradcu.

IZJAVI PO TEKMI

Jaša Bogovič, rokometaš RK Dobova:
"V tekmo smo s fanti šli sproščeno. V prvem polčasu smo dolgo držali rezultat, vendar so Celjani zaradi naših zgrešenih zicerjev hitro naredili razliko 5 golov. V drugem polčasu pa nam je zmanjkalo koncentracije in izkušenj, da pariramo ekipi Celja in to je odraz končnega rezultata."

Gal Marguč, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Zavedali smo se, da moramo tekmo vzeti maksimalno resno. Na začetku smo imeli malce težav, ker v obrambi nismo bili dovolj agresivni. V smo kljub temu v prvem polčasu dočakali tistih naših pet minut, ko smo si priigrali občutnejšo prednost. Med odmorom smo se v garderobi dogovorili, da skupimo skupaj. To smo v drugem polčasu storili in na hitro prišli do še višje prednosti ter na koncu tekmo mirno pripeljali do zaslužene zmage."

RD LL GROSIST SLOVAN - RK SLOVENJ GRADEC 26:31 (13:15)
Tufegdžić 9 (2), Sanković, Jakše in Ranisavljević po 4; Cvetko 6, Kotar in Štumpfl po 4.

Igralec tekme: Gašper Dobaj (RK Slovenj Gradec)

Koroški rokometaši so osvojili Ljubljano. Izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla so po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju zagospodarili v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem in zasluženo osvojili obe točki, po deseti zmagi pa se tudi utrdili na šestem mestu v 14-članski elitni ligi.
Ljubljančani so v prvem polčasu kljubovali "papirnatim favoritom" iz Slovenj Gradca. V začetku drugega so varovanci domačega trenerja Borisa Denića še imeli stik s Korošci, po izidu 15:15 pa so počasi začeli izgubljati stik z njimi.
Gosti so si po sijajni "mini seriji 5:0" priigrali vodstvo petih golov (20:15), lepe prednosti pa niso zapravili zavoljo disciplinirane in preudarne igre.
V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Cvetko s sedmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Gašper Dobaj s 17 obrambami. V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Aleksa Tufegdžić z devetimi zadetki.
Zasedba iz Ljubljane bo v naslednjem krogu gostovala v Novem mestu, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI

Saš Serdinšek Ekart, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Težka tekma, kljub borbi je bilo preveč napak v napadu. V obrambi smo se trudili ampak bi lahko naredili več, kar nam ni uspelo." 

Gašper Dobaj, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Dobra tekma, Slovan je prikazal dobro predstavo, veliko je bilo preobratov. Na srečo smo obdržali mir in zbranost, si nabrali prednost in tekmo pripeljali do konca."

RD KOPER - MRK KRKA 23:29 (13:14)
Poklar 8 (2), Žagar 5; Knavs 12 (6), Nosan 5.

Igralec tekme: Jernej Avsec (MRK Krka)

Novomeščani nadaljujejo sijajne predstave v ligi NLB. Povratniki v elitni rokometni razred so na Obali dosegli dvanajsto zmago v sezoni, po nepopolnem krogu pa napredovali na četrto mesto pred Ribničani, ki bodo v nedeljo gostovali v Škofji Loki.
Dolenjci so temelje za zmago postavili v zadnjih dvajsetih minutah. Po zadnjem izenačenju na dvoboju (17:17) so povsem prevzeli vajeti igre v Bonifiki in gostitelje zasenčili v vseh prvinah igre.
Po delnem izidu 6:0 so povedli s 23:17, najvišjo prednost na dvoboju pa so si priigrali tik pred zadnjim zvokom sirene (29:22).
V dolenjski zasedbi je blestel Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, izkazal pa se je tudi vratar Jure Blaževič s 16 obrambami. V primorski ekipi je bil najbolj učinkovit Tine Poklar z osmimi zadetki.
Novomeška ekipa bo naslednjo tekmo igrala v sredo, 29. marca, ko bo v zaostali tekmi 18. kroga gostila velenjsko Gorenje. V 20. krogu bo gostila LL Grosist Slovan, medtem ko bo Koper gostoval v Ormožu.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Čuk, pomočnik trenerja RD Koper:
"Najprej bi čestital gostujoči ekipi za zasluženo zmago. Mi se enostavno v drugem delu ne uspemo sestavit. V drugih polčasih nam pade koncentracija in pademo v neko črno luknjo iz katere se ne moremo pobrat, nasprotniki naredijo razliko, ki je ne uspemo nadoknadit. Če bomo hoteli v nadaljevanju popraviti ta negativni niz bo potrebno več zbranosti."

Mirko Skoko, trener MRK Krka:
"Vedeli smo, da je vroč teren. Imeli smo probleme s poškodovanimi igralci ampak vemo, da imamo širino v ekipi in da lahko tudi taki pariramo Kopru. Ključ je bila obramba, kjer smo vedeli, da če zapremo sredino in da zaustavimo zunanjo linijo, od katere je najbolj odvisna njihova igra, in da ne dovolimo lahkih golov. Dogovor pred tekmo je bil, da se Koper mora mučiti za vsak gol in na ta način lahko zmagamo."