12. 1. 2007

Moška reprezentanca izgubila z Madžarsko

Madžarska - Slovenija 30:24 (15:11)
Sombotel - Arena Savaria. 3000 gledalcev. Sodnika: Herczeg in Suedi (Madžarska).
Madžarska: Fazekas (7 obramb), Puljezević (10 obramb - 1 x 7m); Josza 2, Csaszar 1, Diaz 4, Ilyes 3, T. Ivancsik 3, G. Ivancsik 2, Tombor, K. Nagy 2, L. Nagy 1, Gal 4, Vadkerti 1, Mocsai 3, Grebenar, Kaztirz 4. Laluska. Selektor: Laszlo Skaliczki.
Slovenija: Škof (2 obrambi), Lapajne (7 obramb - 2 x 7m); Kozlina, Backovič 4, Ivančič 3, Kozomara, Mlakar 1, Natek 1, Kavaš 1, Špiler 2 (1), Brumen 1, Praznik, Gajič 4, Simonovič 1, Lubej 2, Žvižej 4. Selektor: Kasim Kamenica.
Sedemmetrovke: Madžarska 3 (0), Slovenija 3 (1).
Izključitve: Madžarska 10 minut, Slovenija -.

Slovenija je začela z Benom Lapajnetom v vratih, na krilih sta bila David Špiler in Matjaž Brumen, na srednjem zunanjem je selektor Kasim Kamenica preizkušal Ivana Simonoviča, v zunanji liniji pa sta bila še Ognjen Backovič in Boštjan Kavaš. Začetek je bil spodoben, Slovenija je povedla s 6:4, Lapajne pa je bil razpoložen (7 obramb v prvem polčasu, od tega dve sedemmetrovki), a potem je prišlo do popolnega preobrata in Madžarska je nekaj minut pred koncem prvega polčasa povedla s 15:9. V drugem polčasu so gostitelji nadaljevali s prepričljivo igro in v 42. minuti povedli s 23:14. Slovenske napadalce je razorožil Nenad Puljezović, srbski vratar, ki je pred dnevi dobil madžarski potni list in bo za novo domovino branil tudi na SP. Puljezović je ubranil kar nekaj protinapadov. Slovenski selektor je poskušal z različnimi postavitvami in v 52. minuti je bilo že 28:18 in kasneje še 30:20, v zadnjih minutah pa je našim uspelo omiliti poraz. Tokrat sta na tribuni ostala Dušan Podpečan in Zoran Jovičič.