7. 1. 2007

V drugem krogu turnirja za pokal Slovenija/Croatia visoka zmaga Slovencev

Slovenija - Grčija37:27 (15:16)
Koper - Dvorana Bonifika. 500 gledalcev. Sodnika: Krstič in Ljubič (Slovenija).
Slovenija: Podpečan (2 obrambi), Škof (9 obramb); Kozlina, Backovič 5, Ivančič 4, Jovičič 3 (1), Kozomara 2, Mlakar 1, Natek 3, Kavaš 3, Špiler, Brumen 6, Praznik 1, Gajič 4, Lubej 1, Žvižej 4 (3). Selektor: Kasim Kamenica.
Grčija: Tsilimparis, Dellios (9 obramb - 2 x 7m); Papadopoulos, Tzmourtos, Mastorogiannis 2, Vasilakis 12, Zaravinas, Balomenos 1, Kokolodimitrakis, Zarlakoutis 3, Živulović 2 (1), Voustas, Halkidis 4, Grigorios 2, Chantziaras, Karpyidis. Selektor: Goran Perkovac. Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Grčija 1 (1). Izključitve: Slovenija 2, Grčija 6 minut.
Varovanci slovenskega stratega Kasima Kamenice so po tesni uvodni zmagi v dvoboju s tekmeci iz Bosne in Hercegovine danes prikazali veliko lepši obraz in prepričljivo premagali Grke. V prvem polčasu so imeli kar nekaj težav, težave jim je povzročal predvsem desni zunanji Vasilakis. V drugem polčasu so slovenski rokometaši popravili igro v obrambi, razvili hitre nasprotne napade in z lahkimi goli iz minute v minuto višali prednost do končne zmage z desetimi goli prednosti. Obramba 6-0 je bila zelo agresivna in gibljiva, Ognjen Backovič in Dragan Gajič sta bila nezgrešljiva, v primerjavi s prvo tekmo proti Bosni in Hercegovini pa je bil napredek v igri očiten, predvsem v obrambi.