7. 1. 2007

V prvem krogu pokala Slovenija/Croatia je Slovenija premagala BiH

Slovenija - Bosna in Hercegovina35:33 (17:16)
Koper - Dvorana Bonifika. Sodnika: Krstič in Ljubič (Slovenija).
Slovenija: Podpečan (6 obramb), Lapajne (7 obramb); Kozlina 7, Backovič, Ivančič, Jovičič 2 (1), Kozomara, Mlakar 1, Natek 6, Kavaš 1, Špiler 8 (1), Brumen, Praznik 2, Gajič 4, Lubej 1, Žvižej 3 (3). Selektor: Kasim Kamenica.
Bosna in Hercegovina: Tahirović (6 obramb), Šabanović (9 obramb); Jaskić 4, Doborac 5, Martinović 4, Veselinov 2, Čakić, Obradović 2, Harmandić 2, Omerović, Mustafić, Stojanović 2 (1), Terzić 8 (1), Toromanović 4. Selektor: Halid Demirović. Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), BiH 2 (2). Izključitve: Slovenija 10, BiH 10 minut.
Prva tekma pokala Slovenija/Croatia je v dvorano Bonifika privabila presenetljivo malo gledalcev, slišati pa je bilo predvsem navijače Bosne in Hercegovine. Slovenija je začela z obrambo 6-0, z Benom Lapajnetom v vratih, Draganom Gajičem in Zoranom Jovičičem na krilnih položajih, organizator igre je bil David Špiler, leva in desna zunanja pa Miladin Kozlina in Boštjan Kavaš. Gostje so delovali bolj uigrano in v 5. minuti so povedli s 3:1. Za ravnotežje je skrbel Kozlina, toda slovenska obramba je imela preveč težav z Mirsadom Terzićem in v 12. minuti so gostje vodili z 8:6. po izenačenju na 10:10 v 18. minuti so Slovenci prišli do nadzora nad rezultatom. Vmes so se zgodile menjave, v igro so vstopili Ognjen Backovič, Rok Praznik, Jure Natek in Luka Žvižej, Slovenci so zabijali tudi z igralcem manj in dobili prvi polčas. V nadaljevanju so gostje začutili priložnost za zmago. Začeli so izjemno odločno in po izenačenju na 19:19 so prišli do vodstva z 22:20. V teh minutah je bilo zmede v igri Slovencev veliko preveč, a je Dušan Podpečan pri 22:21 za BiH ubranil dva zaporedna strela tekmecev, kar sta izkoristila Kozlina in Praznik ter poskrbela za izenačenje na 23:23. Terziću je v nadaljevanju zmanjkalo moči in tekmec je ostal brez orožja na postavljeno slovensko obrambo. Vajeti igre je v svoje roke prevzel Špiler, razigral se je Jure Natek in v 50. minuti je bilo 29:25 za Slovenijo. Razlika je bila dovolj visoka za končno zmago, saj se gostom v zadnjih desetih minutah ni uspelo približati na manj kot dva zadetka zaostanka.