11. 6. 2007

Slovencem pet zadetkov prednosti

Slovenija – Makedonija 33:28 (14:14)
Maribor – Dvorana Tabor. 2000 gledalcev. Sodnika Lemme in Ullrich (Nemčija).
Slovenija: Podpečan (10 obramb – 1 x 7m), Kozlina, Miklavčič, Jovičič 2 (1), Mlakar, Natek 6, Špiler 3, Škof (4 obrambe – 2 x 7m), Brumen 9 (1), Praznik, Gajič 6 (1), Zorman, Lubej 5, Žvižej 2.
Makedonija: Ristovski (7 obramb – 1 x 7m), Angelov (1 obramba – 1 x 7m), Alušovski 2, Makalovski 2 (1), Jović 1, Dimovski 7, Angelovski, Mojsovski 7, Mirkulovski, Lazarov 5 (1), Markoski 2, Mitkov 1, Jonoski, Temelkov 1.
Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Makedonija 5 (2).
Izključitve: Slovenija 6, Makedonija 14 minut.
Rdeča kartona: Angelovski (12.), Jonoski (53., 3 x 2).
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Norveškem premagala Makedonijo. Prednost bi bila ob koncu lahko še višja, a je varovancem selektorja Kasima Kamenice v končnici zmanjkalo moči in tudi sreča ni bila na njihovi strani. Prvi polčas je bil izenačen, čeprav si je Slovenija že priigrala tri zadetke prednosti (12:9). V nadaljevanju so gostje celo povedli z 21:20, a so bili slovenski rokometaši izjemno odločni in bojeviti. Ob obrambah Dušana Podpečana in z zadetki Matjaža Brumna so v 53. minuti prvič prišli do sedmih zadetkov prednosti (31:24). V zadnjih dveh minutah so naši imeli igralca več, a te prednosti niso izkoristili in Makedonci so prepričani, da jim bo doma uspelo nadoknaditi razliko. Povratna tekma bo v soboto, 16. junija, v Skopju. »Prednost je in ni visoka. V prvem polčasu se nam je poznalo, da smo imeli malo časa za uigravanje. V drugem smo našli svojo igro in prišli do zaslužene zmage. V Skopju nas težko delo in povratno tekmo moramo začeti tako, kot da nimamo nobene prednosti,« je po tekmi povedal slovenski selektor Kamenica. Kljub porazu je samozavesten ostal tudi Veselin Vujović, selektor Makedonije. »Glede na prvi polčas, s končnim rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Čeprav je zmaga Slovenije zaslužena, saj so gostitelji znali izkoristiti naše napake. Zaostanek nam dovoljuje upanje, da bomo pred svojimi navijači prišli do zmage, ki nas bo odpeljala na EP na Norveško,« pa je povedal Vujović.