18. 1. 2009

Bonova: Imamo dva cilja

Edine slovenske predstavnice v elitni rokometni ligi prvakinj, rokometašice Krima Mercatorja, so se uvrstile med osem najboljših ekip v Evropi kljub porazu na tekmi 6. kroga v Viborgu.

Prva strokovnjakinja Krima Mercatorja Marta Bon je lahko sila zadovoljna s prikazanim v prvem delu lige prvakinj. V šestih tekmah so Krimovke štirikrat zmage, dvakrat pa doživele poraz. Morda boli le slaba predstava Krima na Kodeljevem proti Metzu. Sicer pa so Galjevičanke navduševale z igro in odnosom.

Čeprav so na zadnji obračun na Dansko odpotovale brez bele zastave, je bil Viborg prevelik zalogaj. Skoraj 40 minut so se dobro kosale s prvimi favoritinjami za evropski naslov, nato pa ekipa Bonove ni več zmogla ter doživela poraz z 28:38. "Generalno gledano, kot sem napovedala, ni bilo takšnega tekmovalnega naboja. V tekmo smo šli sproščeno in odločno. Sicer pa imamo dva cilja: dosega drugega mesta, kar nam je uspelo ter graditev ekipe. Prav zaradi tega sem na tej tekmi dala priložnost tudi mlajšim igralkam, ki se še morajo razviti in bodo morda postale vrhunske igralke. Če jim ne na takih tekmah ne daš priložnost, nikoli ne dobiš odgovora ali so iz 'pravega testa',  je poudarila Marta Bon, ki bo sedaj čakala torkov žreb drugega dela lige prvakinj.

Med osem najboljših v ligi prvakinj so se torej uvrstili: Györi, Ikast, Hypo, Budućnost, Valcea, Podravka, Viborg, Krim. Nobena ekipa pa prvega dela tekmovanja ni zaključila s popolnim izkupičkom. Tudi Viborg ne, ki velja za prvega favorita. Po tekmi s Krimom je nemška reprezentantka v dresu danske ekipe Grit Jürack priznala, da so se dobro pripravile na Krim Mercator, predvsem na krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo. A z uvrstitvijo med osem najboljših so še daleč od želenega cilja. "V nadaljevanju lige prvakinj pa je nekaj odvisno tudi od žreba. Upam, da bomo dobile kakšno dansko ekipo, saj je potem potovanje krajše. Seveda pa si želimo iti vse do konca, do naslova evropskih prvakinj," ne skriva ambicij Jurackova.

[undefined]