20. 2. 2009

Škof napoveduje zmago v Celju

Slovenski vratar Gorazd Škof, ki brani klubske barve hrvaškega prvaka Zagreba, bo v soboto na tekmi lige prvakov gostoval v Celju. Brežičan napoveduje zmago njegovega kluba v mestu ob Savinji.

Rivalstvo Celja Pivovarne Laško in Zagreba sega mnogo let nazaj. Dvoboji, ki so navduševali in pritegnili javnost. Tudi sobotni (17.35) v dvorani Zlatorog bo eden takšnih. Hrvaški prvaki so v Slovenijo prispeli po šoku, ki so ga doživeli v začetku tedna, ko je odstopil trener Lino Červar, a slovenski reprezentančni vratar, ki je štiri sezone nosil dres Celja PL, napoveduje njihovo zmago. Le-ta je nujna, če se Zagrebčani še želijo boriti za nastop v četrtfinalu elitnega tekmovanja.

V tem tednu ste v zagrebškem klubu doživeli šok, ko se je poslovil dolgoletni trener Lino Červar. Kako je vse skupaj vplivalo na moštvo?
Tega ne bi rad komentiral, saj sem v klubu šele pol leta in sem s Červarjem malo delal. V prvi vrsti sodelujem z Mirkom Bašićem. O tem, kako so doživeli odhod trenerja, morate vprašati koga drugega, ki je v Zagrebu že dolgo časa, sam sem bolj sekundarni dejavnik.

Zagreb je minuli konec tedna klonil pred domačimi navijači s Chamberyjem. Je to tudi posledica zadnjih naporov na svetovnem prvenstvu?
Morate vedeti, da je med Slovenijo in Hrvaško velika razlika. Hrvaška reprezentanca se na vsakem tekmovanju bori za medaljo, medtem ko mi igramo tekme za mesta med devet in 12. Seveda to pušča posledice. Hrvati so vselej pod večjim pritiskom, psihološko so lahko zelo izpraznjeni, tempo tekmovanj pa tudi ne dopušča regeneracije. Pozna se tudi, da Zagreb nima konkurence v državnem prvenstvu, liga prvakov je vse, na kar stavimo. Težko pa je tempirati formo le na ligo prvakov.

Pričakujemo dvoboj starih rivalov, Celja PL in Zagreba. Kdo je v tem trenutku boljši?
Kakovost je na naši strani, a to včasih ni dovolj. Saj veste, tisto, kar je na papirju, je potrebno potrditi tudi na parketu. Dejstvo je, da lahko premagamo vsakogar, lahko pa tudi izgubimo, če motivacija ni na dovolj visoki ravni.

Bo za vas lažje braniti proti Celju kot denimo proti Chamberyju ali pa Rhein-Neckar Löwen? Dobro poznate igralce nasprotne ekipe …
Dobro jih poznam, a tudi oni mene. Velikih skrivnosti ni. Poznajo moje slabosti in reakcije. Je pa res, da pada več strelov, zato je vratar v manjši prednosti. Odločilno je lahko tudi to, da Celjani nimajo levičarja in da igra le sedem do osem igralcev. Odločala pa bo zagotovo hladna glava.

Torej napovedujete zmago Zagreba?
Napovedujem! Naš cilj je jasen!

V Zlatorog prihajajo južni sosedi