1. 3. 2009

Ženska reprezentanca v Radencih: brez Hrnjičeve, Breznikova še na Norveškem

Slovenska ženska članska reprezentanca se je danes zbrala v Radencih ob začetku petdnevnih priprav v sklopu tedna EHF, namenjenega reprezentančnim akcijam. Selektor Primož Pori ne more računati na najmočnejšo zasedbo.


Selektor Pori je na priprave povabil 16 igralk, zaradi želodčnih težav je sodelovanje odpovedala Manuela Hrnjič, kljub težavam z ramo pa se je ekipi pridružila Maja Šon. Če bo njeno zdravstveno stanje dovoljevalo, bo odpotovala tudi v Miškolc na Madžarsko, kjer Slovenijo čaka nastop na mednarodnem turnirju ter tekmi proti gostiteljicam in Švedinjam. Reprezentanci se bo dan kasneje pridružila Maja Breznik, ki jo drevi (nedelja zvečer) na Norveškem čaka še tekma v tamkajšnji ligi s svojim klubom Sola HK. "Malce upam tudi na to, da se nam bo jutri pridružila Špela Cerar, saj imamo ob odsotnosti Šonove na tem položaju samo Nušo Skutnik,"  se nadeja selektor Primož Pori. Upravičeno je odsotna tudi Ana Gros, ki jo kmalu čakajo kvalifikacije z mladinsko reprezentanco Slovenije. Še vedno je poškodovana Nina Jeriček, ki jo je zamenjala Neža Mitruševska. 

 

Slovenke v sredo in četrtek čakata dve tekmi na pokalu Pannon v Miškolcu, kjer se bodo pomerile z ekipo Madžarske in Švedske. Za obe reprezentanci selektor Pori pravi, da sta mnogo bolj težki nasprotnici, kot so bile tiste, s katerimi je Slovenija igrala v zadnjem času.

Reprezentančni seznam