2. 3. 2009

Euro 2010: začetek prodaje vstopnic

S torkom, 3. marca 2009, bodo ljubitelji rokometa že lahko kupili prve vstopnice za ogled tekem evropskega prvenstva za moške. Tekmovanje bo januarja prihodnje leto gostila naša severna soseda Avstrija.


Do začetka evropskega prvenstva v Avstriji je samo še 322 dni, organizatorji pa bodo jutri v prodajo že poslali prve vstopnice za ogled tekem, ki bodo potekale v petih avstrijskih mestih. Prvi del tekmovanja bo potekal med 19. in 23. januarjem 2010 v Gradcu, Linzu, Innsbrucku in Weiner Neustadtu. Drugi del tekmovanja bo med 24. in 28. januarjem na Dunaju in Innsbrucku, zaključne boje pa bo gostil Dunaj.

 

Prve vstopnice bodo na voljo od jutri naprej do žreba skupin tekmovanja v začetku julija. Na voljo bo 30 odstotkov vstopnic. Za vstopnice v prvem delu tekmovanja bo potrebno odšteti od 20 do 60 evrov, za glavni del med 24 in 90, za zaključni vikend pa med 50 in 160 evrov. Prodaja poteka prek svetovnega spleta na www.euro2010.at in www.ehf-euro.com ter na prodajnih mestih v Avstriji.

 

Udeleženci evropskega prvenstva še niso znani, z izjemo branilke naslova Danske in gostiteljice Avstrije. Vse ostale ekipe se borijo v kvalifikacijah, med drugim tudi Slovenija, ki jo zaključni boji proti Belorusiji in Nemčiji čakajo sredi junija.