14. 3. 2009

Rokometašice Olimpije z zadetkom Olge Čečkove tesno premagale Nemke

Rokometašice Olimpije so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge premagale nemško ekipo Blomberg Lippe s 30:29 (16:14). Povratna tekma bo prav tako v Tivoliju (jutri ob 17. uri).

 

 

Olimpija - ProVital Blomberg Lippe 30:29 (16:14)

 

Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika Chaskis in Tsakonas (oba Grčija).

 

Olimpija: Marinček, Gros 7, Mitruševska 7 (1), Jeriček 1, Čerenjak, Kogovšek, Naglič 2, Zec, Gojković 2, Ivanc 2, Puš, Skutnik 2, Čečkova 7 (2), Šon.

 

ProVital Blomberg-Lippe: Hagel, Huppertz, Dorna, Valjušek, Krüger 1, Leppert 1, Dorna 2, Missling 3, Neukamp 10 (5), Ilyes 5, Seiffert 7.

 

Sedemmetrovke: Olimpija 7 (3), ProVital Blomberg-Lippe 5 (5).

 

Izključitve: Olimpija 10, ProVital Blomberg-Lippe 4.

 

 

Izbranke Roberta Beguša so na dosedanjih tekmah evropskega pokala challenge brez večjih težav in z visoko razliko premagovale svoje tekmice (vse evropske tekme v letošnji sezoni so odigrale na domačem igrišču), v četrtfinalu pa so se prvič v tej sezoni pomerile z enakovrednimi nasprotnicami. V odsotnosti Krima Mercatorja prvouvrščena zasedba slovenske lige, ki je na dvajsetih tekmah dosegla dvajset zmag, je s težavo ugnala sedmouvrščeno ekipo nemške lige, tako da jo na povratni in odločilni tekmi za uvrstitev v polfinale čaka težka naloga.

 

Ljubljančanke so sicer obetavno začele obračun v dvorani Tivoli in povedle kar s 6:0, nato pa so jih Nemke tik pred polčasom ujele in izenačile na 14:14. V drugem polčasu je potekal ogorčen boj za vsako žogo, zmagoviti gol za ljubljansko zasedbo pa je minuto pred koncem dosegla izkušena veteranka Olga Čečkova.