15. 3. 2009

Selektorju Požunu zaradi poškodb odpovedali Kavtičnik, Kozlina in Dobelšek

Slovenska moška članska reprezentanca se bo v ponedeljek zbrala na pripravah v Radencih, nato pa odpotovala na Češko, kjer jo čaka nastop na mednarodnem turnirju.

Selektor Miro Požun je zaradi težav s poškodbami ostal brez Vida Kavtičnika (Kiel, Nemčija), Miladina Kozline (Celje Pivovarna Laško) in Jureta Dobelška (Gorenje). Zato je v reprezentanco že vpoklical Davida Koražijo (Veszprem, Madžarska), izbrani vrsti pa naj bi se pridružil tudi Rok Praznik (Cimos Koper). "Gre za zadnjo akcijo pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij, zato moramo v reprezentanco vrniti pravo vzdušje in obnoviti nekatere taktične zamisli v igri," pravi selektor Požun. Od ponedeljka do srede bo reprezentanca opravila priprave v Radencih, nato pa odpotovala na Češko, kjer se bo v okviru mednarodnega turnirja pomerila z Dansko, gostitelji in Ukrajino.

"Prepričan sem, da se fantje veselijo novega druženja in priprav, kajti klubski ritem je zelo oster in zahteven," ocenjuje Požun. in o nasprotnikih dodaja: "Gre za močne reprezentance, tekme z njimi pa nam bodo prinesle odgovore na nekatera odprta vprašanja. Na turnirju bomo že oblikovali ekipo za nadaljevanje kvalifikacij za nastop na EP 2010 v Avstriji, kar pa seveda ne pomeni, da gre za dokončno sestavo. Vedno obstaja možnost sprememb, tudi zaradi morebitnih poškodb."