15. 3. 2009

Olimpija končala z nastopom v Evropi

Rokometašice Olimpije so obstale v četrtfinalu evropskega pokala challenge. Potem ko so včeraj premagale nemško ekipo ProVital Blomberg Lippe s 30:29 (16:14), so na današnji povratni tekmi izgubile s 24:34 (13:15) in izpadle iz nadaljnjega tekmovanja.

S skupnim izidom 63:54 so se med najboljše štiri klube v tem pokalu uvrstile nemške rokometašice, ki so včerajšnjo tekmo začele z vodstvom s 3:0. Ljubljančanke so jim ves čas gledale v hrbet, v prvem polčasu pa so se samo nekajkrat približale na dva zadetka zaostanka. V drugem delu igre so Nemke povsem zagospodarile na igrišču in nadigrale Olimpijo. Dan prej je ekipa trenerja Roberta Beguša odlično začela in povedla s 6:0, toda nasprotnice so jih ujele pri 14:14, zmagoviti zadetek (30:29) za dekleta iz Tivolija pa je minuto pred koncem dosegla veteranka Olga Čečkova.

Povratna tekma četrtfinala (nedelja, 15. marca 2009):

ProVital Blomberg Lippe - Olimpija 34:24 (15:13)

Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika Chaskis in Tsakonas (oba Grčija).

ProVital Blomberg Lippe: Hagel, Huppertz, K. Dorna 2, Valjušek 1, Krüger, Leppert, S. Dorna 7, Missling 3, Neukamp 9, Ilyes 8 (1), Seiffert 4.

Olimpija: Marinček, Gros 6 (1), Mitruševska 5 (1), Jeriček 1, Čerenjak, Kogovšek, Naglič 1, Zec, Gojković 1, Ivanc 3, Puš 2, Skutnik 2 (2), Čečkova 2, Šon 1.

Sedemmetrovke: ProVital Blomberg Lippe 2 (1), Olimpija 6 (4).

Izključitve: ProVital Blomberg Lippe 4, Olimpija 6.

Prva tekma (sobota, 14. marca 2009):

Olimpija - ProVital Blomberg Lippe 30:29 (16:14)

Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika Chaskis in Tsakonas (oba Grčija).

Olimpija: Marinček, Gros 7, Mitruševska 7 (1), Jeriček 1, Čerenjak, Kogovšek, Naglič 2, Zec, Gojković 2, Ivanc 2, Puš, Skutnik 2, Čečkova 7 (2), Šon.

ProVital Blomberg Lippe: Hagel, Huppertz, Dorna, Valjušek, Krüger 1, Leppert 1, Dorna 2, Missling 3, Neukamp 10 (5), Ilyes 5, Seiffert 7.

Sedemmetrovke: Olimpija 7 (3), ProVital Blomberg Lippe 5 (5).

Izključitve: Olimpija 10, ProVital Blomberg Lippe 4.