17. 4. 2009

Celjani na pokalu v Kopru brez Terzića, Velenjčani brez Čupića in Dobelška

Dvorana Bonifika bo konec tedna gostila sklepni turnir pokala Slovenije za moške. V soboto sta na sporedu polfinalna obračuna (ob 15. uri in 17.45), v nedeljo pa tekma za tretje mesto (ob 15. uri) in finale (17.45). Za dnevno vstopnico za ogled dveh tekem je potrebno odšteti osem evrov.

 

Vstopnice je moč kupiti v soboto in nedeljo na klubski blagajni v dvorani Bonifika od 14. ure naprej. Sobotna polfinalna para sta Cimos Koper - Klima Petek Maribor (ob 15. uri) in Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško (ob 17.45).

 

 

 

 

 

Naslov pokalnega prvaka iz minule sezone brani Cimos, za katerega je bila to prva lovorika v klubski zgodovini. Prednost domačega igrišča bo po drugi strani tudi dodatno breme za Koprčane, česar se zaveda tudi trener Matjaž Tominec: "Normalno je, da nam pripisujejo vlogo favorita in nas s tem skušajo dodatno psihološko obremeniti. Mi se pripravljamo na sobotno tekmo proti Klimi Petek z vso potrebno resnostjo. Nove prvoligaše spoštujemo, saj niso naivna ekipa. V njihovih vrstah je kopica izkušenih rokometašev, nekateri imajo celo izkušnje iz lige prvakov. Sobotnega nasprotnika se ne bojimo, a proti nikomur ne moreš zmagati "z levo roko", zato moramo odigrati resno in pri tem ne porabiti preveč moči, saj je naslednji dan še ena tekma." Kljub poškodbi ramena bo za Cimos zaigral mladinski reprezentant Dean Bombač, njegov soigralec Uroš Rapotec pa pravi: "Za vse igralce in klube je pokalno tekmovanje zelo pomembno. Čeprav zmagovalcu ne prinaša nastopanja v ligi prvakov, se bomo potrudili po najboljših močeh, da lanskemu pokalu, ki je v naši vitrini, dodamo novega. Ob koncu tekmovalne kariere šteje prav vsaka osvojena lovorika. Ob tem lani osvojeni naslov branimo pred domačimi gledalci in zato bomo na obeh tekmah pustili srce na igrišču. Vabim vse, naj nas pridejo spodbujat. Oddolžili se bomo s kakovostnim rokometom."

 

Gorenje je naslov pokalnega zmagovalca osvojilo leta 2003, tokrat pa v Bonifiko prihaja brez hrvaškega reprezentanta Ivana Čupića, ki ga naslednji teden čaka operacija. "V preteklosti smo se uvrščali celo v ligo prvakov s popolnoma zdesetkano ekipo. Vemo, kaj nam pomeni Čupič, toda zaključek sezone bomo enostavno morali odigrati brez njega. Prej ko bomo sprejeli to dejstvo, bolje bo za nas. Odgovornost se bo pač morala porazdeliti med ostale igralce,« pravi kapetan Sebastjan Sovič, ki bo bržkone nosil glavno breme na levem krilu, kajti zaradi bolezni Jureta Dobelška je v tem trenutku bolj malo možnosti, da bi slednji nastopil v Bonifiki. Sovič dodaja: »Do polfinala smo prehodili najtežjo pot in uvrstitev na finalni turnir smo si več kot zaslužili. Vse tekme smo odigrali na gostovanjih, izločili pa smo tri ekipe iz vrha oziroma sredine prvenstvene lestvice. Delo proti Trimu, Preventu in Ribnici je bilo vse prej kot lahko. Napeli bomo vse moči, da odigramo po najboljših močeh ter se hkrati maksimalno potrudili, da kompenziramo odsotnost poškodovanih soigralcev. Vemo, česa smo sposobni v primeru vrhunske predstave. Upam, da bomo to dokazali tudi na igrišču." V klubu zaenkrat še ne vedo, kdo bo vodil moštvo, kajti uradno sklepa arbitražne komisije, ki je obravnavala pritožbo v primeru trenerja Ivice Obrvana in maserja Dejana Kumra, še niso prejeli.

 

Celjani so v torek izgubili prvenstveno tekmo proti Slovanu na Kodeljevem, v Ljubljani pa so izgubili tudi Mirsada Terzića, ki si je poškodoval palec na desni, "šuterski" roki. V Kopru zanesljivo ne bo igral, zelo verjetno pa je zanj tudi že konec letošnje sezone. "Na žalost se v tem trenutku ubadamo z novo poškodbo. Kljub temu upam, da se bodo igralci po porazu proti Slovenu vendarle zbrali in proti Gorenju odigrali po najboljših močeh. Velenjčani so nas na obeh letošnjih prvenstvenih tekmah premagali, vseeno pa jih bomo poskušali v pokalnem polfinalu presenetiti. Naredili bomo vse, da bi se uvrstili v finale," napoveduje Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško, ki poleg Terzića ne bo mogel računati tudi na poškodovana Davida Špilerja in Miho Gorenška. Edini klub med četverico najboljših v letošnjem slovenskem pokalu, ki ne prihaja iz prvoligaške drušine, je Klima Petek iz Maribora. "Že pred žrebanjem polfinalnih parov smo vedeli, da si nas vsi trije ostali klubi najbolj želijo za nasprotnika. Za igralce našega kluba je nastop na sklepnem turnirju v Kopru predvsem nagrada za letošnjo uspešno sezono. Skušali se bomo predstaviti v najlepši luči in biti dostojen tekmec na obeh dvobojih," pravi trener mariborskega kluba Bojan Čotar, ki je Klimo Petek Maribor najprej pripeljal med štiri najboljše klube v pokalnem tekmovanju, predčasno pa tudi poskrbel za napredovanje iz 1. B lige v prvoligaško konkurenco v naslednji tekmovalni sezoni.

Sklepni turnir pokala Slovenije v Kopru