27. 7. 2009

Roman Pungartnik od aktivnega igralca v direktorske vode

Še pred kratkim je bil aktiven igralec in član švicarskega Kadettna, poleti se je vrnil v domovino, Rokometna Zveza Slovenije pa je v njem videla primernega moža za direktorsko vlogo moških reprezentanc. Roman Pungartnik bo odslej vezni člen med stroko in krovno organizacijo.

 

"Predvsem bom vez med Rokometno zvezo Slovenije in selektorjem Zvonimirjem Serdarušićem. Moja želja je tudi zbližati vse slovenske klube s krovno organizacijo ter izboljšati medsebojne odnose. Potrebno je pokazati vsem klubom, da imajo v svojih vrstah reprezentante, na katere se računa. Želim si, da le-ti pridejo v reprezentanco dobre volje ter da se takšni vrnejo tudi v svoj klub. Da se v reprezentanci česa naučijo, dobijo izkušnje ter nova znanja," pravi o svojem delu Roman Pungartnik, ki bo skrbel za komunikacijo med posamezniki, klubi ter selektorjem in RZS. Skrbel bo, da bo v slovenski moški reprezentanci vse teklo kot po maslu.

 

Veseli se novega  izziva ter sodelovanja z nekdanjim trenerjem pri Kielu, Zvonimirjem Serdarušićem: "Če je možno, da pripelješ takšnega velikega trenerja, bi bilo res noro, da ga ne vzameš. Zagotovo mi bo lažje komunicirati z njim, ker ga poznam."  Se pa nekdanji igralec zaveda največje težave, ki se lahko poraja: "Poznam ga in vem, kaj bo zanj največji problem: da ne bo imel vsak dan stika s temi igralci. Je takšen tip trenerja. Zadeva, ki ne deluje dobro, jo trenira, trenira, trenira, dokler ne pride do vrhunskosti. S slovensko reprezentanco pa bo moral izkoristiti vse termine, ki bodo na volje ter se v tem času znajti."

 

Kot je dejal predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, sestavljajo selektor Zvonimir Serdarušić, njegov pomočnik Boris Denič ter direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik, t. i. "dream team": "Mislim, da so bili postavljeni temelji. Pogoj, da se reprezentanca uvrsti na veliko tekmovanje, je bil izpolnjen, od tu naprej je potrebno graditi. Ne glede na to, kako so nas poimenovali, je pomembno, da so ambicije visoke, saj smo v svoje vrste zvabili enega največjih strokovnjakov na svetu. Javnost pa je tista, ki bo prepoznala delo oziroma nedelo. Tudi če bo na tej poti kakšen poraz in bo javnost spoznala, da se dela v pravi smeri, se bo ta poraz prebolel."


Intervju z selektorjem slovenske moške reprezentance