23. 7. 2009

Slovenski reprezentant Jure Natek zapušča francoski Chambery in bo oblekel dres Gorenja

Rokometnemu klubu Gorenje je pri igralskem kadru za novo sezono uspel še en veliki met. Velenjčani so se namreč dogovorili za sodelovanje z Juretom Natkom, dosedanjim članom francoskega podprvaka Chamberyja, pogodba pa naj bi bila podpisana v naslednjih dneh.

Chambery bo za sezono 2009/2010 zmanjševal klubski proračun, Natkov menedžer pa se je nekaj tednov pogajal o prestopu svojega varovanca k Cimosu. Toda do dogovora s Koprčani ni prišlo, v pogajanjih s slovenskim reprezentantom iz Ljubljane pa so bili nato uspešni Velenjčani. 27-letni Natek in Gorenje sta se dogovorila o pogojih prestopa, uradna pogodba (šlo naj bi za enoletno sodelovanje) pa naj bi bila podpisana v naslednjih dneh. Za Gorenje bo to velika okrepitev, tako v slovenskem prvenstvu in pokalnem tekmovanju kot v ligi prvakov.

Velenjski klub je za Klemnom Cehtetom (doslej igralec Trima iz Trebnjega), Rokom Šimičem (Prevent Slovenj Gradec), Mihom Žvižejem (po sklepu arbitražne komisije) in Dinom Bajramom (Merkur Škofja Loka) privabil v svoje vrste še eno zvenečo okrepitev. Trener Ivica Obrvan bo imel v novi sezoni tako na desni strani napada na razpolago kar pet levorokih rokometašev: poleg Natka še Boštjana Kavaša, Aljošo Štefaniča, Ivana Čupića in Roka Golčarja. V Gorenju, ki naslednji teden začenja priprave na novo sezono, naj bi po zadnjih informacijah vendarle ostal tudi dosedanji kapetan Sebastjan Sovič, še posebno, ker se je nedavno na Švedskem poškodoval kadetski reprezentant Niko Medved.