24. 7. 2009

Ukrajinec Vakula dobil štiriletno kazen, makedonski Metalurg mora plačati 4.000 evrov

Arbitražna komisija Evropske rokometne zveze (EHF) je kaznovala ukrajinskega sodnika Valentina Vakulo s štiriletno prepovedjo opravljanja vseh funkcij. Zaradi poskusa vplivanja na sodnike bo moral makedonski klub Metalurg plačati 4.000 evrov kazni.

Vakula je pred povratno četrtfinalno tekmo evropske lige prvakinj med Lado Toljati in Viborgom v sezoni 2006/07 skušal s svojimi zvezami vplivati na nemška sodnika (s telefonskimi klici in sms sporočili), naj pomagata ruskemu klubu. Arbitraža EHF je sklenila, da je s tem storil prekršek, ki ga je kaznovala s štiriletno prepovedjo opravljanja sodniškega poklica in vseh funkcij v rokometu. Ob tem velja omeniti, da je ruski klub tekmo dobil s 33:31 in se uvrstil v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Makedonski klub Metalurg iz Skopja pa je doletela denarna kazen zaradi poskusa vplivanja na sodnike. Klubsko vodstvo bo moralo plačati 4.000 evrov kazni, ker je sicer neznana oseba med polčasoma tekme evropske lige prvakov Metalurg - Barcelona v sezoni 2008/09 vstopila v sodniško garderobo.