26. 7. 2009

Mladi Slovenci na tekmi na Češkem premagali gostitelje letošnjega svetovnega prvenstva

Slovenska mladinska moška reprezentanca je na prijateljski tekmi na Češkem premagala Egipt, ki bo avgusta gostil svetovno prvenstvo. Mladi Slovenci so bili boljši z zadetkom razlike (27:26), jutri pa jih čaka še ena tekma proti Čehom.

 

Egipt - Slovenija 26:27 (8:15)

 

Egipt: Y. Fayez 8, O. Nasser 4, M. Said 4, M. Alaa 3, M. Essam 3, E. Hassan 2, M. Hashem 1, M. Sayed 1; selektor: Saadany.

 

Slovenija: A. Čudič, A. Vrbinc, K. Ferlin, D. Razgor 6, J. Dolenec 5, D. Bombač 3, P. Drožina 3, B. Rojc 2, M. Vrečar 2, M. Flajs 2, U. Bundalo 1, St. Skube 1, U. Paladin 1, Č. Abrahamsberg 1, M. Pučnik, B. Fink; selektor: Ivezič.

 

Slovenska mladinska reprezentanca je na prijateljski tekmi v češkem mestu Hustopeče premagala gostitelje letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva, reprezentanco Egipta. Potem ko so mladi Slovenci na jutranjem kombiniranem treningu remizirali s Češko (22:22), pri čemer v prvem planu ni bil izid, ampak bolj ali manj uigravanje in preizkus vseh igralcev in kombinacij, je popoldan proti Egipčanom šlo zares. Varovanci selektorja Slavka Iveziča so izvrstno odigrali prvih 40 minut tekme in povedli celo z desetimi zadetki prednosti, nato pa so se pokazale tudi nekatere slabosti slovenske izbrane vrste. Ta je nepričakovano popustila, kar so Egipčani znali izkoristiti in imeli v zaključku celo možnost za izenačenje, vendar se je dvoboj končal z minimalno razliko v korist Slovenije (27:26).