26. 7. 2009

Četa Slavka Iveziča klonila proti Češki

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je s porazom zaključila tekmovalni vikend na Češkem. Varovanci selektorja Slavka Iveziča so po sobotnem remiju s Čehi in zmago nad Egiptom tudi danes šli v tekmo z željo po zmagi, a preveliko število zapravljenih priložnosti in napak tako v napadu kot v obrambi je Slovencem preprečilo uresničiti zastavljeni cilj.

 

Slovenci bodo prihodnji teden v sklepnem delu priprav poskušali odpraviti pomanjkljivosti v svoji igri in se kar najbolje pripraviti na nasprotnike, ki jih čakajo na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Po pripravljalnih tekmah je selektor Slavko Ivezič ocenil stanje:"Po napornih treningih so nam tekme na Češkem ob koncu vikenda prišle še kako prav. Proti Čehom in Egipčanom smo lahko skozi igro preverili taktično pripravljenost in uigranost v vseh fazah igre. Pokazali smo vse kvalitete, ki nas lahko postavljajo ob bok najboljšim, a tudi slabosti, ki so nas prepričale, da lahko izgubimo tudi proti slabšim ekipam od nas. Na prvi tekmi za trening s Čehi smo bili boljši skozi celotno srečanje, toda na koncu le dovolili Čehom, da so iztržili remi. Egipt, ki napoveduje doma boj za zlato kolajno, smo v prvih 40 minutah z odlično igro povsem nadigrali in vodili že z rezultatom 22:12. Ne glede na določene menjave si ne bi smeli dovoliti takšnega padca v igri v zadnjih minutah, ko smo v napadu zapravili veliko število priložnosti, v obrambi pa preveč popustili. Zadnji dan smo veliko stavili na novo preizkušnjo s Čehi, ki so bili osmi na zadnjem evropskem prvenstvu. Začeli smo dobro, a kaj kmalu smo začeli grešiti kot za stavo. Trideset zgrešenih oziroma nerealiziranih napadov ter 19 tehničnih napak je botrovalo porazu z osmimi zadetki razlike. S prikazano igro smo lahko zadovoljni le delno, zato nas v prihodnjem tednu priprav čaka še veliko dela pri odpravljanju napak in dvigu forme na pričakovano raven."


Češka - Slovenija 35:28 (17:15)

Češka:  M. Kavka, J. Hrstka 9, J. Kolomaznik, T. Čip 4, Z. Polašek 2, R. Sliwka 6, Š. Krupa 2, R. Bečvar, J. Diviš 2, J. Šira, O. Mika, J. Bavlnka, J. Hubaček, M. Treštik 2, M. Kotrč 4, L. Brykner 4, T. Mrkva; selektor Hudeček.

Slovenija: A. Čudič ( 7 obr.), A. Vrbinc (8 obr., 1x7m), K. Ferlin (6 obr.), B. Rojc, U. Bundalo 4, M. Pučnik 2, B. Fink 1, S. Skube 1, U. Paladin 3, D. Bombač, D. Razgor 7 (2), J. Dolenec 6 (1), M. Vrečar 2, P. Drožina, M. Flajs 1, Č. Abrahamsberg 1, M. Djurdjevič; selektor Ivezič.

Pripravljalne tekme Slovenije ter vse o SP v Egiptu.