1. 9. 2009

Tekme bodo odslej na TV Sportklub

Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) in televizijska postaja Sportklub sta se dogovorila za prenose rokometnih tekem v prihajajoči sezoni 2009/10. Na osnovi predpogodbe, podpisane 26. avgusta, bo Sportklub neposredno prenašal po eno tekmo v vsakem krogu rednega dela in končnice v MIK 1. ligi (skupaj 32 tekem; vsaka tekma bo predvajana tudi v posnetku), poleg tega pa tudi dve tekmi letošnjega superpokala v Mariboru: polfinale Gorenje - Slovan (sobota, 5. septembra, ob 20.15) in finalni dvoboj (nedelja, 6. septembra, ob 19. uri).

Od 32 tekem "v živo" in prav toliko posnetkov v Sloveniji bo šest tekem našega državnega prvenstva predvajanih tudi na področju nekdanje Jugoslavije in na Madžarskem. TV Slovenija, s katero je ZROPS doslej zgledno sodeloval in ki letno rokometu kot celoti namenja veliko programskega časa, ni mogla ustreči željam vodstva moške prve lige po povečanem številu prenosov in fiksnih terminih tekem.