2. 9. 2009

Zvonimir Serdarušić se je sestal s tremi reprezentanti iz Celja Pivovarne Laško

Zvonimir Serdarušić, ki je s 1. septembrom tudi uradno prevzel funkcijo selektorja moške članske reprezentance Slovenije, je že opravil nekaj pogovorov z igralci, ki kandidirajo za izbrano vrsto. V okviru projekta Euro 2010 se je Serdarušić, ki danes praznuje 59. rojstni dan, včeraj osebno sestal s tremi igralci Celja Pivovarne Laško - Urošem Zormanom, Alešem Pajovičem in Renatom Vugrincem.

V sodelovanju dz direktorjem moških reprezentanc Romanom Pungartnikom je selektor Serdarušić začel pogovore z igralci, na katere računa v pripravah za nastop na januarskem evropskem prvenstvu v Avstriji. Na pogovorih z Urošem Zormanom, Alešem Pajovičem in Renatom Vugrincem je hrvaški strokovnjak vsem trem igralcem predstavil tako sebe kot svoj program dela, poleg tega pa tudi svoje želje in pričakovanja. Posebno je poudaril, da je novinec v selektorski funkciji in da tudi zaradi tega ni obremenjen s preteklostjo, jasno pa je izrazil tudi svoje stališče, da lahko slovenski rokomet le s skupnimi močmi nekaj doseže. Zormanu, Pajoviču in Vugrincu je dejal, da v okviru projekta Euro 2010 resno računa nanje. Prvo Serdarušićevo srečanje z reprezentanti je minilo v prijetnem vzdušju, z obeh strani (tako selektorja kot igralcev) pa je bilo zaznati pozitiven odziv.

Potem ko si je popularni "Noka" v soboto ogledal tekme na Šilčevem memorialu v Ljubljani, dan pozneje pa je bil tudi na mednarodnem turnirju v Poreču, bo konec tedna nadaljeval z ogledom tekem in reprezentančnih kandidatov. V soboto, 5. septembra, in nedeljo, 6. septembra, bo namreč prisoten na vseh štirih tekmah slovenskega superpokala za moške v dvorani Tabor v Mariboru.
Moška reprezentanca na turnirjih v Avstriji in na Danskem