5. 9. 2009

Igralci Gorenja iz Velenja premagali Slovana in se uvrstili v finale superpokala

Rokometaši Gorenja so na drugi polfinalni tekmi slovenskega superpokala v Mariboru premagali Slovana z 31:28 (17:12) in se uvrstili v nedeljski finale. Njihov finalni nasprotnik bo Trimo Iz Trebnjega (nedelja ob 18. uri), ob 15.30 pa se bosta za tretje mesto pomerila Slovan in Cimos Koper.

 

 

Polfinale:

 

 

Slovan – Gorenje Velenje 28:31 (12:17)

 

Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev: 150, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

Slovan: Vran (6 obramb), Župič (9 obramb), Teržan 4, Čemas, Skušek 1 (1), Gajič 6 (4), Bečirovič 1, Koloper 2, Vujić 1, Božič 5 (3), Kovač 4, Hrvatin 3, Šmejc 1, Bundalo, Močivnik.

 

Gorenje Velenje: Gajić (15 obramb), Kavaš 2, Mlakar 2, Bezjak 2, Sovič 2, Skok, Natek 1, Taletovič, Rnić 7 (3), Štefanič 1, Golčar 9, Datukašvili 1, Harmandić, Bajram, Šimič 4.

 

Sedemmetrovke: Slovan 7 (7), Gorenje Velenje 3 (3).

 

Izključitve: Slovan 10 minut, Gorenje Velenje 4 minute.

 

 

Velenjčani so v štajerski prestolnici nastopili brez Mihe Žvižeja in Klemna Cehteta, ki še nimata urejenega statusa, vendar se to v igri aktualnih državnih prvakov sprva sploh ni poznalo. Po izidu 3:3 je Gorenje predvsem po zaslugi strelsko učinkovitega Momirja Rnića in odličnega vratarja Ivana Gajića poskrbelo za delni izdi 5:0, Slovan pa v tem delu igre kar deset minut ni dosegel zadetka. Kljub temu so Ljubljančani nato le prikazali pravo igro in v samo štirih minutah so se približali zgolj na zadetek zaostanka (8:9). Enaka razlika v velenjsko korist je bila tudi v 20. minuti (9:10), nato pa si je Gorenje s tremi zadetki zapored spet priigralo občutnejši rezultatski naskok. V vratih je še naprej blestel Gajić, njegovi soigralci pa so pridno polnili Slovanovo mrežo in minuto pred koncem prvega polčasa si je moštvo, ki ga je namesto kaznovanega Ivice Obrvana seveda vodil Branko Tamše, priigralo najvišjo prednost v tem delu igre (17:11).

 

Na začetku drugega polčasa so Ljubljančani zaostanek najprej prepolovili (16:19), toda že po devetih minutah igre je bilo znova šest zadetkov prednosti za Gorenje (23:17). Sledila je še ena protiofenziva izbrancev trenerja Borisa Deniča, ki so spretno izrabili dveminutno izključitev Sebastjana Soviča in se ponovno približali le na tri zadetke zaostanka (20:23). V nadaljevanju je razlika nihala od petih (26:21) do treh zadetkov (27:24), kljub izključitvi Slovanovega kapetana Janeza Skuška zaradi namernega igranja z nogo pa so Ljubljančani med njegovo odsotnostjo z igrišča uspeli zadržati zaostanek treh golov (25:28). V 56. minuti je Gorenjev krilni igralec Rok Golčar najprej s svojim osmim zadetkom na polfinalni tekmi povišal na 29:25, samo dobro minuto pozneje pa je še devetič zadel v polno (s takšnim izkupičkom je postal najboljši strelec ljubljansko-velenjskega dvoboja) in svojemu klubu priigral finalno vstopnico na slovenskem superpokalu.

Rokometaši Trima prvi finalisti superpokalaV Mariboru slovenski superpokal za moške