5. 9. 2009

Celjani po zmagi proti Lemgu ostajajo v igri za uvrstitev v evropsko ligo prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomeril z nemškim Lemgom. Tekma se je končala z minimalno zmago Celjanov z 28:27 (13:12), ki tako pred nedeljskim zadnjim krogom, v katerem se bodo pomerili s švicarski Kadettnom, ostajajo v igri za prvo mesto. Švicarji so danes remizirali z domačim Ademarjem (27:27).

Celje Pivovarna Laško - Lemgo 28:27 (13:12)

Leon - Dvorana Palacio, gledalcev: 1000, sodnika: Leifsson in Palsson (oba Islandija).

Celje Pivovarna Laško: Štochl (15 obramb), Lapajne, Čančar, Savič, Vugrinec 6 (2), Razgor 2, Mačkovšek, Toskić 5, Kojić 2, Gorenšek, Koljanin 2, Kokšarov 6 (2), Zorman, Dačević 5.

Lemgo: Lichtlein (7 obramb), Larsson (7 obramb), Kraus 6 (4), Ilyés 2, Preiß 6, Bechtloff 1, Glandorf 3, Schmetz, Kehrmann 3, Mocsai, Strobel 2, Hermann 1, Svavarsson 1, Geirsson, Binder 1, Kubes.

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Lemgo 8 minut.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (4), Lemgo 6 (4).

Potek: 0/1, 1/1, 1/3, 4/3, 4/6, 5/6, 5/7, 7/7, 7/9, 8/9, 8/10, 11/10, 11/11, 12/11, 12/12, 13/12 (polčas), 15/12, 15/13, 16/13, 16/15, 20/15, 20/18, 21/18, 21/19, 22/19, 22/20, 23/20, 23/21, 24/21, 24/22, 25/22, 25/24, 26/24, 26/25, 27/25, 27/26, 28/26, 28/27.

Drugi dan turnirja je rokometaše Celja Pivovarne Laško čakal še drug težak nasprotnik, tokrat nemški Lemgo z odličnimi reprezentanti Nemčije, Islandije in Madžarske. Tako Lemgo kot Celje sta prvi dan turnirja izgubila z zadetkom razlike. Za obe ekipi je bila današnja tekma zadnja priložnost v boju za zmago na turnirju, kajti poraz pomeni slovo od možnosti za nastop v ligi prvakov. V prvem srečanju sta Ademar ter Kadetten remizirala in tako Celju kot Lemgu pustila možnosti za osvojitev prvega mesta.

Srečanje sta tokrat odprla oba vratarja, vsak s po obranjenim strelom s sedmih metrov. Nemci so v igro vstopili z visokim ritmom in tudi prvi zadeli. Pivovarji so preko Kokšarova izenačili na ena, nato pa so Nemci zadeli dvakrat ter povedli za dva. Že v peti minuti tekme je prvič na tleh obležal Zorman, enako se je zgodilo tudi v osmi minuti, nanj so nemški rokometaši igrali izjemno agresivno, kar pa sodnika nista kaznovala. Tiselj je zato v igro poslal Razgorja, ki je nekoliko dvignil ritem in pivovarji so hitro izenačili na tri. Za to je bil v dobri meri zaslužen tudi vratar Štochl, ki je v prvem polčasu zbral kar devet obramb. Dobro je bil sicer razpoložen tudi vratar Lemga, ki je obranil šest strelov. Prek Kokšarova so pivovarji v enajsti minuti prvič povedli, a je bil nato izključen Kojić, kar so gostje, to so bili na tekmi igralci Lemga, izkoristili ter zadeli trikrat zapored (4:6). Vse do dvajsete minute so bili nato v prednosti Nemci, nato pa je po odlični akciji Razgorja zadel Toskić in izenačil na sedem. Sledil je ponoven pobeg Lemga na dva zadetka prednosti, zato je Tiselj v obrambo poslal Gorenška, v napad pa Koljanina (Vugrinec je igral v obrambi) in Zormana. Poteza se mu je obrestovala, kajti v zadnjih minutah prvega dela so pivovarji rezultat preobrnili ter povedli v 27. minuti, Lemgo je dvakrat še izenačil, rezultat polčasa pa je s prvim zadetkom postavil Dačević, potem ko mu je odlično podal Zorman.

Drugi del so Celjani začeli odlično. Najprej je za +2 zadel Toskić, na +3 pa Vugrinec. Lemgo se je preko Preissa vrnil na -1, a so Celjani zopet pobegnili na tri in nato na pet zadetkov prednosti. Pri tem rezultatu je imel Kokšarov strel s sedmih metrov za +6, a mu je Larsson strel obranil, Lemgo pa se je vrnil v igro na -3. Štochl je nadaljeval z odličnimi obrambami tudi v drugem delu, a se je razbranil tudi Larsson, drugi vratar Lemga in to ni prineslo prednosti. Tiselj je v drugem delu veliko menjal ter rotiral Zormana, Razgorja, Koljanina, Vugrinca, Dačevića, Toskića in Gorenška. Tako so igralci Celja ob izredno agresivni igri ohranjali potrebno moč za končnico tekme, ki je bila infarktna, a pivovarji vodstva nikdar niso izpustili iz rok. Nemška ekipa je imela dvakrat priložnost za izenačenje, a je obakrat odlično posredoval Štochl. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili z zadetkom razlike, a je zadel Kojić za +2. Lemgo je odgovoril z izjemno hitrim golom, pivovarji pa so krenili v napad. Dokaj hitro so odigrali na črto, kjer je najstrožjo kazen priigral Toskić, odlično pa jo je izvedel Vugrinec. Nemci so zopet hitro zadeli, do konca pa je ostalo petnajst sekund, a Tiselj je pametno ohranil minuto odmora, počakal nekaj še sekund in jo uporabil tik pred koncem, kar je bilo dovolj za izredno pomembno zmago.

Celje sedaj ni odvisno povsem od sebe, saj Ademar jutri ne sme premagati Lemga, ta pa nima nobenih možnosti več, zato je upati na nemško nepopustljivost, naši fantje pa morajo seveda prmagati Kadetten.

Po drugem krogu turnirja povabljencev je vrstni red naslednji: Reale Ademar in Kadetten po 3 točke, Celje Pivovarna Laško 2, Lemgo 0.

Spored turnirja:

Petek, 4. septembra 2009:

ob 18.45: Lemgo – Kadetten 29:30 (14:13)
ob 20.45: Reale Ademar – Celje Pivovarna Laško 26:25 (12:12)

Sobota, 5. septembra 2009:

ob 18.45: Kadetten – Reale Ademar 27:27 (15:14)
ob 20.45: Celje Pivovarna Laško – Lemgo 28:27 (13:12)

Nedelja, 6. septembra 2009:

ob 16.30: Celje Pivovarna Laško – Kadetten
ob 18.30: Reale Ademar - Lemgo

Celjani kvalifikacije za ligo prvakov začeli s porazom proti AdemarjuCPL v boju za elitno ligo prvakov