6. 9. 2009

Najboljši igralec superpokala Marko Bezjak

Prvo lovoriko v novi rokometni sezoni so v mariborski dvorani Tabor osvojili rokometaši Gorenja Velenja, ki so v finalu premagali Trimo Trebnje z 29:25 (15:12). Tretje mesto so osvojili rokometaši Slovana, ki so premagali pomlajeno ekipo Kopra (33:30).

Ob koncu so organizatorji razglasili najboljšega igralca, vratarja in strelca.

Najboljši igralec: Marko Bezjak (Gorenje Velenje)
Najboljši vratar:  Ivan Gajić (Gorenje Velenje)
Najboljši strelec: Goran Gorenac (Cimos Koper, 14 zadetkov)




Izjave po tekmi Gorenje Velenje : Trimo Trebnje 29:25 (15:12)

Branko Tamše, trener Gorenja Velenja:
"Tekma med nami in Trimom je bila pravi prvoligaški obračun. Trimo je še enkrat več pokazal, kako žilava in kompaktna ekipa je. Kljub spremembam v obrambi in napadu ter zaostanku, se vse do konca niso predali. Mi smo z veliko rotacijami ohranjali svežino in držali rezultat v svojih rokah. Na tem turnirju so se že pokazali obrisi naše igre, čeprav nismo igrali v popolni postavi. Obe tekmi sta zagotovo dobra popotnica za začetek lige. Prepričan sem, da ima ta ekipa velik potencial, ki ga je potrebno dati na plano. Ekipo gradimo na dolgi rok in rezultati bodo prišli sčasoma."


Marko Šibila, trener Trima Trebnje: "Gorenje je popolnoma zasluženo osvojilo superpokal. Dve tekmi, ki smo jih odigrali mi, ni moč primerjati, saj je šlo za kvalitetno drugačna nasprotnika. Danes smo se Gorenju solidno upirali do 20. minute, potem pa so prišle napake, ki jih ne bi smeli delati. Gre za posledico nekoliko spremenjene ekipe in novih igralcev, zaradi česar še nismo uigrani. Mislim pa, da smo na koncu pustili dober vtis. Kar se tiče Gorenja, menim, da so z Juretom Natkom dobili dodatno zanesljivost, jedro ekipe pa je ob tem ostalo bolj ali manj isto. Pričakujem, da bo igra Gorenja v tej sezoni najmanj toliko kvalitetna kot je bila lani."


David Imperl, vratar Trima Trebnje:
"Težko rečem, kje so glavni razlogi za poraz. Dejavnikov je zagotovo več, predvsem to, da v drugem delu tekme nismo zmogli obdržati tempa v napadu. Gorenje je odlično igralo v obrambi in izkoriščalo naše napake. Nekaj hitrih golov ter večanje prednosti, pa je prineslo tudi psihološki pritisk. Medtem ko so oni igrali z veseljem, smo mi lovili rezultat in se borili sami s sabo. Menim, da danes nismo pokazali vsega, kar zmoremo. Za vsaj nekaj odstotkov smo lahko boljši."


Marko Bezjak, najboljši igralec superpokala:
"Žal mi je, da Koper ni prišel v popolni postavi in da ni bilo Celja, saj bi bil turnir veliko močnejši. Kljub vsemu se mi zdi, da so bile tekme dobra promocija rokometa. Naša ekipa se je borila za vsako žogo in na koncu zasluženo zmagala. Kar se tiče naziva, ki so mi ga podelili, sem zelo vesel. A moram se zahvaliti soigralcem, vsem v ekipi, saj je ta naziv posledica kolektivne igre. Lahko bi ga prejel kdorkoli iz moje ekipe."



Izjave po tekmi Slovan : Cimos Koper 33:30 (14:12)

Boris Denič, trener Slovana:
"Na današnji tekmi nismo prikazali prave igre. Športa ne moreš varati, ekipa ne more izbirati tekme. Vsako tekmo je treba odigrati 120 odstotno. Če tega ne storiš, tako kot nismo mi, potem je tudi pomlajena ekipa Kopra močan nasprotnik. Upam, da bomo v prihodnje to imeli v zavesti. Sicer pa je po mojem mnenju ta turnir prava manifestacija rokometa. Glede na to, da smo vskočili namesto Celja, sem lahko zelo zadovoljen, da smo sodelovali na superpokalu. Vsekakor je superpokal prava promocija za rokomet. Osvojitev tega bi morala imeti enak pomen kot osvojitev kakšnega evropskega pokala. Morali bi postaviti tudi pravila, da se ne zgodi to, kar se je v tej sezoni, saj vse skupaj razvrednoti."


Vili Ban, trener Cimosa Kopra: "Zadovoljen sem s prvim polčasom prve tekme, s tekmo za tretje mesto pa v celoti. Sam nisem imel nobenega dela, saj so se igralci sami motivirali. Fantje so si želeli zmagovati in so se borili kot so se lahko. Nekateri so morda igrali prvič in zadnjič. Vesel sem, da so se predstavili nekateri fantje, na katere bomo lahko v prihodnosti v Kopru še kako računali."


Boris Bečirovič, igralec Slovana: "Tekma za tretje mesto ne bi smela biti nikakršen problem glede motiva. Danes pa nismo odigrali dobro, saj smo bili v obrambi premehki, v napadu pa zelo slabi. To so razlogi za tako izenačen obračun."


Goran Gorenac, igralec Cimosa Kopra: "Lahko smo zadovoljni z nastopoma. Če bi imeli še tri nosilce igre Kopra, bi igrali veliko bolje. Težava je bila krajša klop, primanjkovalo nam je menjav. Vesel sem, da smo pokazali v dobri luči."


Foto: Zoran Flis