23. 9. 2009

Odgovor rokometnega kluba Krim Mercator na obtožbe Olimpije o dogodkih v Tivoliju

Rokometni klub Krim Mercator je danes poslal svoj odgovor (uradno stališče) na odprto pismo RK Olimpija o spornem dogodku na prvenstveni tekmi v Tivoliju. V nadaljevanju objavljamo Krimov odgovor v celoti.

Vodstvo RK Krim Mercator je v svojem odgovoru zapisalo naslednje (objavljamo ga v celoti in v nelektorirani obliki): "Rokometni klub Krim Mercator je vedno zagovarjal športen boj in srčnost za dosego rezultata. Nikoli ni bilo v filozofiji kluba namen, da se rezultate dosega na nešporten način. Vedno smo bili zagovorniki filozofije, da je zmagovalec tisti, ki pokaže na igrišču več želje in znanja po zmagi. Zavedamo se, da so na žalost poškodbe sestavni del rokometni igre, ki so prisotne v vseh kolektivih, tudi naš ni izjema. Lahko pa stoodstotno in s čisto vestjo zatrdimo, da je bil prekršek Dragane Cvijić nenameren, storjen pa v žaru borbe. Vsekakor nam je žal, da se je Neža Mitruševska pri tem nesrečno poškodovala, ob tej priložnosti pa ji želimo čimprejšnje okrevanje.

Bi pa ob tem še radi dodali, da se nam zdijo obtožbe RK Olimpije v slogu "Če želi RK KRIM MERCATOR na tak način osvajati naslove potem je v interesu slovenskega rokometa, da se skupaj s svojim vodstvom umakne iz nacionalnih tekmovanj in slovenskega rokometa" podcenjujoče tako do našega kluba kot do slovenskega rokometa nasploh. Takšnih navedb je še nekaj, a niso vredne komentarja.

Za konec naj še optimistično dodamo, da tako kot smo sezono začeli, jo bomo tudi nadaljevali in končali: predani igri in fair-playu na igrišču, predani svoji strategiji in zadanim ciljem."