11. 10. 2009

Ivica Obrvan: Na koncu smo imeli malo sreče, ki nam je zmanjkala proti Kielcam

Rokometaši Gorenja Velenja so v drugem krogu elitne lige prvakov na prvi domači tekmi tesno premagali sarajevsko Bosno s 30:29 (15:17), ki je v prvem krogu vzela dve točki francoskemu Chamberyju (24:23). Seveda so bili v taboru slovenskih prvakov po zmagi v Rdeči dvorani zadovoljni.


Ivica Obrvan, trener Gorenja Velenja: "Ne vem, če je zmaga z zadetkom razlike najslajša, kajti sam bi raje zmagal z večimi goli prednosti, saj bi bilo to manj stresno. Danes bi se tekma lahko končala tudi obratno, a na koncu smo imeli nekoliko več znanja in športne sreče, ki nam je zmanjkala na zadnji tekmi v Kielcah. Za nas je bila to po štirih mesecih prva tekma v Rdeči dvorani, zato ni čudno, da smo začeli nekoliko v krču. Pozna se nam odsotnost Cehteha in Datukašvlija, zato na levem zunanjem položaju nimamo menjave, medtem ko se odsotnost Bajrama niti ne pozna toliko, saj imamo Žvižeja in Mlakarja. Bosna je vso tekmo igrala konstanto, kot smo tudi pričakovali. Naš vratar pa je v določenih trenutkih tekme ubranil nekatere žoge, ki jih je moral, kar nas je dvignilo v igri. Zmagali smo srečno, vendar zasluženo."

Miha Žvižej, igralec Gorenja Velenja: "Poznalo se je, da smo začeli nervozno, saj smo morali osvojiti dve točki. V prvem polčasu z naše strani ni bilo "lahkih golov", kar se je seveda odražalo tudi na rezultatu. V drugem smo popravili igro, zadevali tudi "lahke" gole in na koncu tudi z nekaj športne sreče zmagali."

Danijel Ridjić, pomočnik trenerja Bosne Sarajevo: "Ves teden smo se intenzivno pripravljali na tekmo z Gorenjem. Vedeli smo, kako Velenjčani igrajo. Izgubili smo zaradi svojih napak, saj smo v drugem delu zgrešili precej več 'zicerjev' kot v prvem polčasu."

Nebojša Grahovac, vratar Bosne Sarajevo: "Tekma je bila vseh 60 minut izenačena, mi pa smo se kljub porazu predstavili v lepi luči. V zaključku tekme nam je zmanjkalo nekaj športne sreče, ki smo jo imeli proti Chamberyju."

Vse o ligi prvakov 2009/10

Zmaga Gorenja Velenja v drugem krogu lige prvakov