31. 10. 2009

Marina Vergeljuk: Čestitke mojim soigralkam

Rokometašice Krima Mercatorja imajo po drugem krogu lige prvakinj stoodstotni izkupiček, potem ko so v dvorani na Kodeljevem premagale danski Aalborg s 30:23 (17:10). Zadovoljstvo je bilo po tekmi veliko.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Znova se je izkazalo, da smo najbolj nevarni, ko igramo hitre prehode. Na ta element smo del tekme pozabili in bili prepočasni. Vendar v celoti obramba v nekaterih delih deluje dobro, še posebej, ko dodamo bloke, ki je element, ki ga še razvijamo. Mislim, da ima ta ekipa velik potencial, vendar pa bodo tekme, ki prihajajo, dober test za naša glave."

Ana Gros, igralka Krima Mercatorja: "V tekmo smo stopile stoodstotno, saj smo se zavedale, da je nasprotnik težak, a obenem tudi, kakšne so naše kvalitete. Publika nam je dala dodaten zagon, da smo se še dodatno motivirale in odigrale tekmo tako, kot je potrebno."

Jelena Grubišić, vratarka Krima Mercatorja: "Nobene panike ni bilo, čeprav se je Aalborg približal v drugem polčasu. Videlo se je, da smo se malce sprostili, a se nato hitro spet zbrali. Mislim, da smo zelo dobro igrali v obrambi. Kaj sem pojedla za 23 obramb? (smeh) Mama in oče sta prišla v Slovenijo in mi skuhala hrvaško kosilo – malce piščančjega mesa in njokov, pa je bilo dovolj. Pa saj ni pomembna hrana, moje soigralke so tiste, ki so dobro igrale obrambo in mi omogočile lažje branjenje."

Marina Vergeljuk, igralka Krima Mercatorja: "Del tekme smo odigrale res dobro, del pa slabo, a k sreči je bilo več dobrih minut, ki so nam prinesle zmago. Vse čestitke mojim soigralkam. Szandra (Zacsik, o.p) je odigrala odlično, seveda pa tudi hvala Jeleni za super obrambe. Ona nas je v kriznih trenutkih obdržala v igri."

Poročilo s tekme Krim Mercator - Aalborg

Foto: RK Krim Mercator/Aleš Fevžer