22. 11. 2009

Velenjčani so v ligi prvakov še drugič zapored klonili proti Rheinu Neckarju

V šestem krogu lige prvakov so se rokometaši Gorenja v domači dvorani pomerili z nemškim klubom Rhein Neckar Loöwen. Potem ko so Nemci v prejšnjem krogu v Karlsruheju slavili s 33:30, so tokrat zmagali še z višjo razliko – v Velenju je bilo kar 37:29.

 

 

Gorenje Velenje – Rhein Neckar Löwen 29:37 (12:19)


Velenje – Rdeča dvorana, gledalcev: 2000, sodnika: Hakansson in Nilsson (oba Švedska).


Gorenje Velenje: Gajić (4 obrambe), Skok (6 obramb), Kavaš 2, Bezjak 2, Sovič 2, Natek, Mlakar, Rnić 3, Žvižej 3, Štefanič 3, Golčar 1, Harmandić 7 (3), Čupić 5 (3), Šimič 1.


Rhein Neckar Löwen: Szmal (15 obramb), Fritz, Gensheimer 9 (2), Roggisch, Prieto, Harbok 3, Bielecki, Manojlović 3, Gudjonsson 2, Stefansson 1, Müller 7, Klimovec 2, Myrhol 2, Sigurdsson 4, Groetzki 4.


Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (6), Rhein Neckar Löwen 2 (2).


Izključitve: Gorenje Velenje 10 minut, Rhein Neckar Löwen 14 minut.


Rdeči karton: Šimič (48. minuta).

 

 

Po uradni predstavitvi igralcev in strokovnega vodstva obeh klubov je domači kapetan Sebastjan Sovič legendarnemu slovenskemu telovadcu in olimpioniku Miru Cerarja (nedavno je praznoval 70. rojstni dan) podelil dres s številko 70, napisom Cerar in podpisis vseh igralcev velenjskega kluba. Po začetnem izenačenju (1:1) so gostje že v četrti minuti povedli s 3:1, v deseti pa je bilo že 7:2 (do takrat je kar pet zadetkov dosegel levokrilni igralec Uwe Gensheimer) in domači trener Ivica Obrvan je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Toda ta ni pretirano pomagala, kajti Rhein Neckar je zlahka držal prednost petih zadetkov (8:3, 9:4).

 

Gorenje (kljub poškodbi ahilove tetive je že v začetni postavi zaigral krožni napadalec Matjaž Mlakar, a nato ni bil dolgo na igrišču) se je nato sicer dvakrat približalo na znosne tri zadetke zaostanka (6:9, 7:10), vendar so igralci najbogatejšega rokometnega kluba na svetu prednost med prvo izključitvijo Roka Šimiča kmalu podvojili – na 14:8. Tri minute pred koncem prvega polčasa je moral na klop za kaznovane igralce že drugič Šimič, kar so gostujoči rokometaši spretno izkoristili. Z dvema zaporednima zadetkoma levorokega Michaela Müllerja so si priigrali rekordno prednost v prvem polčasu (sedem zadetkov – 18:11), s takšno razliko pa sta moštvi tudi odšli na odmor (19:12).


Na začetku drugega polčasa je vratarja Ivana Gajića, ki je v prvih tridesetih minutah zbral samo štiri obrambe, zamenjal Matevž Skok, vendar tudi to ni pomagalo. Skok je bil sicer uspešnejši od svojega predhodnika (6 obramb), a je na nasprotni strani blestel Poljak Slawomir Szmal s petnajstimi obrambami. Že v prvih dveh napadih je Gorenje (čeprav z igralcem več, kajti pred koncem prvega dela je bil izključen Karol Bielecki) prejelo dva zadetka zapored in Rhein Neckar je imel že devet zadetkov "viška" (21:12). Nemci so jo držali do izida 23:14, nato pa so Velenjčani dosegli tri zadetke zapored in gostujoči trener Ola Lindgren je takoj vzel minuto odmora.


Žarek upanja za slovenske prvake je kljub njihovi slabi igri v obrambi in napadu posijal v 45. minuti, ko je Adnan Harmandić zmanjšal na 20:26, v gostujoči vrsti pa sta morala zapored na kazensko klop Andrej Klimovec in Nikola Manojlović. Toda namesto da bi se še bolj približali Nemcem, so igralci Gorenja dobili zadetek, za nameček pa je moral Šimič (rdeči karton zaradi tretje izključitve) predčasno z igrišča. Rhein Neckar je po zaslugi strelsko razpoloženih Müllerja in Gensheimerja - skupaj sta dosegla kar 16 zadetkov - nadaljeval z višanjem prednosti, slednji pa je pet minut pred koncem poskrbel tudi za najvišjo razliko na tekmi v Rdeči dvorani - "plus deset" (35:25).


Izjave po tekmi:


Ivica Obrvan, trener Gorenja Velenja: "Ko ekipa naredi 19 tehničnih napak, je to polovica več, kot jih delamo običajno na tekmi. Potem lahko veste, kakšna je koncentracija igralcev. Na takšen način se seveda ne more igrati rokomet, a za to obstajajo tudi razlogi. Če bi imeli popoln mir in bi se osredotočili samo na igro, bi bil rezultat drugačen. Tako pa smo igrali brez obrambe, brez prekrška. Tako pač ni mogoče zmagati proti tako dobri ekipi, kot je Rhein Neckar."

Marko Bezjak, igralec Gorenja Velenja: "Z naše strani igra ni bila na pravi ravni. V obrambi nismo naredili enega pravega prekrška, v napadu nam nikakor ni steklo, naredili smo veliko tehničnih napak. Ko smo si vendarle priigrali strele, smo jih mnogo tudi zgrešili. S takšno igro, kot smo jo danes prikazali proti nemškemu klubu, težko premagaš še kakšnega slabšega nasprotnika, kot je Rhein Neckar Löwen."

Ola Lindgren, trener Rheina Neckarja Löwena: "Zadovoljen sem, da smo zmagali. Ni lahko zmagati tukaj v Velenju, saj smo videli tekmo Gorenja z Veszpremom, zato smo prišli s spoštovanjem v Slovenijo. Obe ekipi sta začeli s tehničnimi napakami, nato pa smo mi imeli vse pod kontrolo. Vesel sem, da sem lahko veliko 'rotiral', da sem spočil nekatere pomembne igralce, saj nas čaka težka tekma v nemškem prvenstvu proti Flensburgu že sredi tedna. Veliko smo delali za zmago, zato sem zadovoljen."

Sergej Harbok, igralec Rheina Neckarja Löwena: "Danes smo zmagali, kar je seveda bilo tudi pričakovano. Zelo veliko smo gledali videoposnetke z igro Gorenja in taktično smo se dobro pripravili. V igri smo vse naredili tako, kot je bilo potrebno." 

 


Liga prvakov - spored in rezultati