12. 1. 2010

V ligi prvakinj rokometašice Krima Mercatorja v petek gostujejo pri Hypu na Dunaju

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v šestem, zadnjem krogu v skupini B pomerile z avstrijskim Hypom. Tekma bo v petek, 15. januarja 2010, ob 20.20 v BSFZ Südstadt na Dunaju.

 

Na petih dosedanjih tekmah v letošnji ligi prvakinj so igralke Krima Mercatorja dosegle prav toliko zmag in so še vedno edini neporaženi klub med vsemi šestnajstimi, ki nastopajo med evropsko elito. V taboru deklet z Galjevice računajo, da bodo dosegle tudi šesto zmago zapored in predtekmovalni del končale s stoodstotnim izkupičkom. V prvem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja so Ljubljančanke na začetku novembra gostile Hypo in ga premagale kar s 35:24 (16:12). Slovenske prvakinje bodo na Dunaju nastopile v popolni igralski zasedbi, morda bo manjkala le Maja Zrnec, ki je na včerajšnjem treningu padla in utrpela pretres možganov.

 

Igralke in strokovno vodstvo Krima Mercatorja bodo na Dunaj odpotovali v četrtek, 14. januarja, ob 11. uri, zvečer pa bodo igralke trenirale v dvorani BSFZ Südstadt. Petkovo tekmo bosta sodila Šveda Patrick Hakansson in Maths Nilsson, delegat pa bo Belgijec Klaus Dieter Convents.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Zadnjo tekmo v prvem delu proti Hypu bomo odigrali maksimalno odgovorno, saj je to za nas izvrstna priložnost za taktično uigravanje. Želim si predvsem, da naredimo nekaj testov v obrambi. Kar se tiče naše ekipe, menim, da je vseh 14 igralk dobilo dovolj priložnosti, seveda pa si želim, da imajo vse veliko željo po igranju. Tako menjav v ekipi verjetno ne bo, saj ne želim preveč ekspirmentirati. Iz naše celotne zasedbe dvajsetih igralk jih le šest še ni pripravljenih za igranje v ligi prvakinj. Hypo je ta čas res v rahlih težavah, a zame je še vedno inštitucija. Ekipa lahko igra vrhunski rokomet. Trenutno ima med šest in sedem igralk ekstremne kakovosti na čelu s Korejko Oh. Slednjo smo mi sicer na prvi tekmi dobro ustavili, a vsakič najde nove rešitve. Po moje v tem trenutku najboljše na svetu. Hypo se ponaša tudi z izjemnimi krili, zato verjemite, da nam ne bo lahko na Dunaju. Dejstvo je, da letošnja liga prvakinj kaže, da ima vsaka ekipa svoje kvalitete. Tako skandinavske s svojo tipično igro kot ruske s povsem drugačnim pristopom. Ruske ekipe imajo izvrstne posameznice, a na našo srečo kot celota ne delujejo tako dobro. Malo mi je žal Budućnosti, ki se očitno ne bo prebila naprej, čeprav prav tako igra krasen rokomet, sama pa bi si želela, da se v drugi del prebije tudi Hypo, s katerim imamo še kar nekaj neporavnanih računov."

 

Ana Miriam Da Sousa, igralka Krima Mercatorja: "Zelo sem zadovoljna, da sem prišla na Krim. Tukaj se počutim izvrstno, lahko rečem, da sem tudi zelo napredovala v igri. Zame je sicer to novo okolje, vendar nisem imela težav s prilagajanjem. Krim Mercator je izreden klub, o katerem sem vedno sanjala, da bom v njem igrala. Želja se mi je uresničila. Pred nami je zadnja tekma v prvem delu in seveda si ga želimo končati z zmago na Dunaju. Ali lahko letos pridemo na sam evropski vrh? Vse je mogoče. Pred prejšnjo tekmo sem se tudi poškodovala. Prst me še malo boli, a je že bolje."

Liga prvakinj - sezona 2009/10