15. 1. 2010

Brez vozovnice za EP v Avstriji so ostali Podpečan, Bilbija, Cehte, Kavaš, Mlakar in Poklar

Selektor slovenske moške reprezentance Zvonimir Serdarušić je objavil seznam 16 igralcev za nastop na EP v Avstriji. S seznama 22 igralcev, ki so bili na pripravah, je črtal Dušana Podpečana, Nenada Bilbijo, Klemna Cehteta, Boštjana Kavaša, Matjaža Mlakarja in Nejca Poklarja.

 

Do začetka rokometnega evropskega prvenstva v Avstriji je še pet dni, selektor Zvonimir Serdarušić pa je danes določil 16 igralcev, ki se bodo v prvem delu v Innsbrucku zoperstavili Švedom, Nemcem in Poljakom. Slovenske rokometaše v drugi del EP vodijo prva tri mesta v skupini C, v nasprotnem primeru se bodo poslovili od zaključnega turnirja. Slovenski rokometaši v pripravljalnih tekmah niso blesteli, na štirih obračunih so premagali Češko in doživeli tri poraze s Srbi, Danci in Norvežani, po njih in intenzivnih pripravah v Podčetrtku pa se je Serdarušić odločil, da se odpove Nenadu Bilbiji, Boštjanu Kavašu, Matjažu Mlakarju, Nejcu Poklarju, Klemnu Cehtetu in Dušanu Podpečanu.

 

Elitna slovenska izbrana vrsta je imela med pripravami številne težave: Aleš Pajovič je zaradi bolečin v desnem kolenu izpustil vse pripravljalne preizkušnje, zdravstvene težave je imel tudi Jure Dobelšek, na četrtkovem večernem treningu pa si je palec na "strelski" levi roki poškodoval še Renato Vugrinec. Toda zdravniška reprezentančna služba obljublja, da bo prvi desni zunanji igralec naše izbrane vrste nared do prvega obračuna s Švedsko.

 

"V Podčetrtku smo imeli vrhunske razmere za delo in bivanje. V tem kratkem času smo naredili vse, kar je v naši moči in upam, da bomo v Avstriji dostojno zastopali barve naše države," je na zadnji novinarski konferenci pred ponedeljkovim odhodom v Avstrijo kratko in jedrnato dejal direktor reprezentance Roman Pungartnik. Nato je besedo prevzel selektor Zvonimir Serdarušić: "Na Danskem sem imel priložnost, da igralce spoznam v tekmovalnem ritmu. Po obračunih z Danci, Čehi in Norvežani sem izbral dokončno selekcijo, čeprav priznam, da sem imel nekaj pomislekov, na koncu pa sem polivalentnim igralcem dal prednost pred 'specialisti' na svojih igralnih položajih. David Špiler in Vid Kavtičnik sta uporabna na večih igralnih mestih. Prvi lahko igra na mestu srednjega in levega zunanjega, drugi pa je - tako kot je bilo to pred šestimi leti na EP v Sloveniji - zelo uporaben na mestu desnega zunanjega. K tej odločitvi je botrovala tudi Vugrinčeva poškodba na četrtkovem treningu," je uvodoma dejal Serdarušić, ki se bo sploh prvič v svoji bogati trenerski karieri preizkusil na selektorskem položaju, in dodal: "Od turnirja na Danskem do danes smo naredili nekaj korakov naprej. Ti so resda majhni, a vsak korak naprej je pomemben. V Innsbrucku imamo zaenkrat le en cilj - premagati Švedsko. Prva tekma na turnirju je vedno tudi prva priložnost. Verjemite mi, da bi tako govoril tudi v primeru, da bi bili naši prvi nasprotniki Poljaki, čeprav bo njih in Nemce veliko težje premagati kot Švede. Morda bo čudno zvenelo, toda v tem trenutku sem veliko bolj zadovoljen z našo igro v obrambi, čeprav smo na naših pripravljalnih obračunih prejeli ogromno zadetkov."

 

"Zadnji mesec smo maksimalno izkoristili. V tem času resda nismo storili vsega, a iz dneva v dan smo napredovali. V imenu svojih soigralcev obljubljam igro do zadnjega diha, na vseh tekmah bomo stremeli k zmagi," je dejal kapetan Uroš Zorman, ki se je pred dnevi razveselil rojstva drugega sina Jakoba. Slovenska izbrana vrsta se bo v Innsbruck - po nedeljskem prostem dnevu - odpravila v ponedeljek zjutraj, pred torkovo uvodno tekmo s Švedsko, ki se bo začela ob 20.30, pa jo v olimpijski dvorani čakata še dva treninga.

Seznam 16 igralcev za EP 2010:

Priimek Ime Klub
BRUMEN Matjaž Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
GAJIČ Dragan Zagreb (Hrvaška)
KAVTIČNIK Vid Montpellier (Francija)
KOZLINA Miladin Celje Pivovarna Laško
LUBEJ Zoran Zagreb (Hrvaška)
NATEK Jure Gorenje Velenje
PAJOVIČ Aleš Celje Pivovarna Laško
REZAR Aljoša Celje Pivovarna Laško
ŠKOF Gorazd Zagreb (Hrvaška)
SKUBE Sebastian Trimo Trebnje
ŠPILER David Cimos Koper
VUGRINEC Renato Celje Pivovarna Laško
ZORMAN Uroš Celje Pivovarna Laško
ŽVIŽEJ Luka Pick Szeged (Madžarska)
ŽVIŽEJ Miha Gorenje Velenje

Seznam članov strokovnega vodstva:

Priimek Ime Funkcija
SERDARUŠIĆ Zvonimir selektor
DENIČ Boris pomočnik selektorja
PUNGARTNIK Roman direktor reprezentance
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance
STANIČ Radivoje tehnični vodja
ČAJAVEC Rudi zdravnik reprezentance
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser