19. 2. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu lige prvakinj doma izgubile proti Larviku

V tretjem krogu glavnega dela evropske lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja v dvorani na Kodeljevem gostile norveški Larvik. Uspešnejše so bile gostje, ki so zmagale s 34:30 (21:15) in so ostale edina neporažena ekipa v skupini 1.

 

 

Krim Mercator - Larvik 30:34 (15:21)

 

Ljubljana - Dvorana na Kodeljevem, gledalcev: 2200, sodnika: Gusko in Repkin (oba Belorusija).

 

Krim Mercator: Stefanišin (4 obrambe). Pandžić (2 obrambi), Zacsik 4 (1), Gros 2, Vergeljuk 2, Mavsar, Vidic, Bodnjeva 5, Janković, Koren 4,Cvijić 2, Zrnec, Lekić 10 (5), De Sousa 2.

 

Larvik: Sando, Rantala (17 obramb), Larsen 1, Heiraas, Loke 4, Kristiansen 2, Johansen 4, Breivang 3, Mork 3, Narvesen, Iversen, Sulland 9 (5), Stange 8.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 10 (6), Larvik 5 (5).

 

Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Larvik 8 minut.

 

 

Z dvema obrambama Ljudmili Bodnjevi in Szandri Zacsik je v vratih Larvika začela 42-letna Lene Rantala, njene soigralke pa so s tremi hitrimi akcijami v tretji minuti vodile že s 3:0. Sledil je Krimov niz 4:0 in prvo vodstvo na tekmi v šesti minuti. Trenerka Marta Bon je na uvodu začela z dvema krožnima napadalkama, Dragano Cvijić na šestmetrski črti in Bodnjevo na levem krilu, ob izključitvi srbske krožne napadalke pa so Norvežanke znova prišle na +3 (7:4).

 

Slovenske prvakinje na začetku dvoboja niso blestele v obrambi, hitre in drzne Skandinavke pa so zlahka tresle Krimovo mrežo. Tudi pri strelih gostiteljice niso ravno blestele, k sreči pa je znova s samostojnimi akcijami dodajala plin Andrea Lekić. Toda na nasprotni strani so to še lažje počele Sullandova, Morkova, Breivangova in Johansenova, ki so v 17. minuti vodile z 12:8. Ob njihovih strelih je bila domala nemočna domača vratarka Sergeja Stefanišin (ob njej je bila v postavi Amra Pandžić, saj je Jelena Grubišić zaradi hude alergije in angine v bolnišnici).

 

Od 21. do 30. minute je Krim Mercator dosegel le štiri gole, ob tem je Rantala branila dve sedemmetrovki (Zrnčevi in Lekićevi), hkrati pa je zapravil napade tudi s številnimi tehničnimi napakami. Ključ za visoko prednost Larvika se je skrival v slabi obrambi gostiteljic. Na ta način je norveška ekipa na polčas odšla s šestimi goli naskoka (15:21), kolikor je v prvem delu tudi največ vodila (še 17:11, 18:12, 19:13 in 20:14).

 

Že takoj na začetku drugega polčasa je Larvik prvič vodil s sedmimi zadetki prednosti (22:15), kmalu je trenerka Bonova iz vrat poklicala Stefanišinovo, vanje pa poslala Pandžićevo. Če je obramba Krima Mercatorja le začela delovati nekoliko bolje ter sta sodnika večkrat dvignila roko za predolg napad (a je Larvik na koncu vseeno zaključil z zadetkom), pa v napadu ni bilo pravih rešitev. Sprva se je izkazala Portugalka De Sousa z dvema zadetkoma, njenim soigralkam pa nikakor ni steklo. Po zadetkih Kristiansenove in Lokejeve je Larvik v 37. minuti imel že neverjetnih devet zadetkov naskoka (17:26).

 

Bonova je veliko menjala, a prave rešitve ni bilo. Krila so večinoma samevala ali pa neuspešno zaključevala akcije. V obrambi 5-1 z Jankovićevo na čelu so od 40. minute naprej vendarle nekoliko preglavic povzročale nasprotnicam, toda napad je ostajal pod pričakovanji, protinapada pa ob hitrem vračanju Larvika domala ni bilo. Zaostanek je še naprej znašal devet zadetkov (18:27, 19:28 in 20:29), nato pa so slovenske prvakinje pri zaostanku z 22:30 naredile delni izid 5:0 in se pet minut pred koncem približale le na 27:30.

 

Bodnjeva je nato dvakrat priigrala najstrožjo kazen, toda strel Zacsikove je znova branila Rantala (skupaj je zbrala kar 17 obramb, od tega štiri s črte sedmih metrov), Lekićeva pa je bila uspešna. V tem času je za Larvik dvakrat zadela krožna napadalka Lokejeva ter prednost svoje ekipe povišala na pet zadetkov (32:27 v 57. minuti). Rešitve za gostiteljice ob številnih napakah ni bilo več in Krim Mercator je izgubil še drugo od skupno treh tekem v glavnem delu tekmovanja, medtem ko je Larvik z zmago na Kodeljevem potrdil prvo mesto v skupini brez izgubljene točke (tri zmage na treh tekmah).

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Čestitke Larviku za zasluženo zmago. Nismo zadovoljne z igro, ker smo delale preveč napak. Kljub porazu dekeltom nimam ničesar očitati. V igro smo poskušale vključiti nekaj sprememb, ampak se na žalost ni izšlo. Imele smo svoje možnosti, a jih nismo izkoristile. Obramba je slabo sodelovala z vratarkama, nasploh je manjkalo sodelovanje v ekipi, kar je Larvik seveda izkoristil. Vse skupaj je prispevalo k živčnosti, v takšnem stanju pa ne moreš premagati vrhunskega nasprotnika, kakršen je Larvik. Izgubile smo proti zelo dobri ekipi, zato bomo iz tega poskušale potegniti čim več za naše nadaljnje tekme v ligi prvakinj. Še bomo imele priložnosti in komaj čakamo na naslednjo tekmo."

 

Ana Gros, igralka Krima Mercatorja: "Vso tekmo smo lovile Larvik, nismo se predajale, čeprav je bila prednost Norvežank zelo visoka. A to seveda še ne pomeni konca sveta. Naša obramba ni bila tisto, kar bi morala biti. Levi 'bek' nam je dal absolutno preveč golov, krožno napadalko smo še nekako zadržali, a morali bi jo še bolj. Hkrati pa tudi v napadu nismo imeli rešitve. Ob tednu premora bomo morale te napake odpraviti in iskati priložnost drugje."

 

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Nismo igrale tako, kot bi morale. Dovolile smo strele z devetih metrov, one pa so res vse zadele. Mogoče danes ni bil naš dan, tudi sreča ni bila na naši strani. Ampak roko na srce - tudi naša obramba ni bila na pravi ravni, prav nič nismo pomagale vratarkam. Larvik pa je igral vso tekmo v enakem ritmu, ki ga nam ni uspelo prekiniti."

 

Karl Erik Bohn, trener Larvika: "Bila je zelo težka tekma. Igrali smo dobro v napadu v prvi polovici, v drugem polčasu pa je bila obramba Krima zelo dobra, zato smo nekoliko padli. Vesel sem, da smo prvič zmagali v Ljubljani. Tu je zelo težko zmagati, zato je uspeh še toliko pomembnejši."


Foto: Slavko Kolar

Liga prvakinj - sezona 2009/10