20. 2. 2010

Celjane na tekmi osmine finala pokala EHF čaka težka naloga na Slovaškem

Na povratni tekmi osmine finala pokala EHF proti Tatranu iz Prešova (sobota, 20. februarja, ob 18. uri) čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško težka naloga. V domači dvorani Zlatorog so si namreč proti Slovakom priigrali le tri zadetke prednosti (35:32).


Pred povratnim obračunom ima trener Zvonimir Serdarušić nekaj težav s poškodbami igralcev, predvsem z vratarjem Richardom Štochlom in desnim zunanjim Renatom Vugrincem. Čeprav sta bila med potniki za Slovaško (na gostovanje je celjska odprava odpotovala z avtobusom), se postavlja vprašanje, kolikšen delež bosta lahko prispevala k celjski igri. Slovaški reprezentančni vratar Štochl (svojo kariero je začel prav v Tatranovih vrstah) ima preglavice z vezjo na prstu desne roke, zato na sredini prvenstveni tekmi na gostovanju v Krškem (Celjani so zmagali s 44:36, po deset zadetkov za zmagovalce pa sta dosegla David Razgor in Alem Toskić) sploh ni branil, ampak sta priložnost dobila Aljoša Rezar (10 obramb) in Beno Lapajne (2 obrambi). Vugrinec ima že nekaj časa poškodovan komolec na levi roki, zato v igri ne more prispevati običajnega deleža. Že konstantne težave s poškodbo ima tudi Aleš Pajovič, kljub temu pa bo tudi tokrat stisnil zobe in pomagal soigralcem.

 

Celjani (manjkal je samo poškodovani Miha Gorenšek) so si prejšnjo soboto pred domačimi gledalci v Zlatorogu na prvi evropski tekmi pod vodstvom novega trenerja Serdarušića priigrali le tri zadetke prednosti proti slovaškemu moštvu. V domačih vratih je sicer blestel Slovak Richard Štochl, ki je zbral kar 19 obramb, od tega devet v prvem polčasu. Predvsem po njegovi zaslugi si je Serdarušićevo moštvo že v prvem delu priigralo pet zadetkov prednosti, kljub temu pa je Tatran v 46. minuti uspel izenačiti. Dve minuti kasneje je slovaški prvak celo povedel s 26:25 (to je bilo njegovo tretje vodstvo po začetnih 1:0 in 2:1). Ko so nato Celjani naredili delni izid 6:0 in je na semaforju najprej pisalo 31:26, nato pa še 32:27, je vse kazalo, da je Tatranov odpor dokončno strt. Toda med zaporednima izključitvama Edvarda Kokšarova in Alema Toskića so gostje iz Prešova zaostanek zmanjšali na tri zadetke, toliko pa je znašala tudi končna razlika.

 

Tatran je v tem tednu odigral tudi tekmo proti madžarskemu klubu Tatabanya (v tamkajšnji ligi nastopa kot gost) in izgubil s 25:32. Rastislav Trtik, trener moštva iz Prešova, je dal na tej tekmi veliko priložnosti predvsem mladim igralcem, kljub temu pa je bil najboljši strelec slovaškega moštva Radoslav Antl, ki je – tako kot na prvi tekmi pokala EHF v Celju – dosegel osem zadetkov.

 

Tekmo Tatran Prešov – Celje Pivovarna Laško (sobota, 20. februarja, ob 18. uri) bosta sodila Oyvind Togstad in Rune Kristiansen, delegat EHF pa bo Stevan Popov iz Srbije.