20. 2. 2010

Slovan lovi zaostanek sedmih zadetkov

V nedeljo, 21. februarja, ob 18.30 bodo rokometaši Slovana v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani odigrali povratno tekmo osmine finala evropskega pokala challenge. Njihov nasprotnik bo švedski Ystads, ki je doma slavil z 28:21.

Slovan v letošnji sezoni prvič po 14 letih nastopa v katerem izmed evropskih pokalnih tekmovanjih, premierni nastop na Švedskem pa se ni končal po željah in pričakovanjih kluba s Kodeljevega. In to kljub temu, da so Ljubljančani prvi polčas tekme proti Ystadsu na Švedskem dobili z 10:9. Toda v nadaljevanju so gostitelji povedli z 19:13, Slovan je nato zaostanek prepolovil, toda v končnici so si Skandinavci priigrali tudi najvišjo prednost v "prvem polčasu" obračuna osmine finala evropskega pokala challenge.

V ljubljanskem taboru so imeli po prvi tekmi obilico pripomb na račun sodnikov Ivasa Černavskisa in Edmundsa Bogdanovsa, ki naj bi v veliki meri botrovala visokemu porazu na Švedskem. "Prepričan sem, da lahko nadoknadimo zaostanek s prve tekme v gosteh. Za skupni uspeh proti švedskemu moštvu in napredovanje v četrtfinale pokala challenge bomo potrebovali hitro in učinkovito igro, razpoloženega vratarja in kanček športne sreče. Če bomo imeli vsaj na povratnem dvoboju v Ljubljani korektno sojenje, lahko zmagamo tudi z desetimi zadetki razlike," optimistično napoveduje Slovanov trener Boris Denič pred povratno tekmo z Ystadsom, ki je trenutno na drugem mestu v švedski ligi. Nekoliko nelagodja v Slovanovih vrstah povzroča poškodba gležnja Davida Kovača (staknil jo je v prvem polčasu tekme na Švedskem), a se na Kodeljevem nadejajo, da bo vendarle lahko zaigral.

Tekmo Slovan – Ystads (v nedeljo, 21. februarja 2010, ob 18.30) bosta sodila Makedonca Zoran Naumovski in Vasil Čardarov, delegat pa bo Hakan Altan iz Turčije.
Evropski pokali za moške - sezona 2009/10Slovan visoko izgubil na Švedskem