1. 3. 2010

Slovenska ženska reprezentanca z Italijankami 1. aprila v Lombardiji, 4. aprila pa v Kopru

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2010 na Norveškem in Danskem nadaljevala v četrtek, 1. aprila, v Italiji, tri dni kasneje pa se bo v Kopru še enkrat pomerila z istimi nasprotnicami. Na Euro 2010 vodita le prvi dve mesti.

Slovenke pod vodstvom selektorja Ivice Rimanića bodo tretjo tekmo kvalifikacij igrale v Lombardiji, v mestu Cassano Magnago (kakšnih 500 km oddaljenem od Ljubljane) 1. aprila ob 20. uri. Tekma bo še kako pomembna v boju za drugo mesto v skupini 4. Tri dni zatem pa slovenske rokometašice čaka drugi obračun z Italijankami. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 4. aprila, ob 17. uri v dvorani Bonifika v Kopru.

Majski dvoboj z Nemčijo, favoritinjo skupine, bo gostila dvorana Leona Štuklja v Novem mestu. Odločilna tekma Slovenijo čaka na koncu v Belorusiji. V dosedanjem delu kvalifikacij je reprezentanca Slovenije odigrala dve tekmi: najprej je v gosteh izgubila proti Nemčiji s 17:27, nato pa je na domačem igrišču premagala Belorusijo s 30:21.


Kvalifikacije za Euro 2010 - spored in rezultati