6. 3. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja čaka v nedeljo v ligi prvakinj gostovanje v Leipzigu

Rokometašice Krima Mercatorja po dvotedenskem premoru nadaljujejo s tekmovanjem v evropski ligi prvakinj. V četrtem krogu v skupini 1 glavnega dela jih čaka zahtevno gostovanje v Nemčiji, kjer bo v nedeljo, 7. marca, ob 14. uri njihov nasprotnik domači klub Leipzig.

 

Po polovici tekmovanja v glavnem delu imajo slovenske prvakinje samo eno zmago (Leipzig doma) ter dva poraza (proti Györiju v gosteh in Larviku na domačem igrišču). Še slabši izkupiček ima Leipzig, ki je po treh krogih zadnji v skupini s tremi porazi. Nemške prvakinje so najprej izgubile doma z Larvikom (20:23), nato na gostovanju v Ljubljani (26:32), v zadnjem krogu pa na domačem igrišču proti Györiju (21:23). Na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani, ki je bila 13. februarja, je ekipa trenerke Marte Bon pred koncem prvega polčasa zaostajala za štiri zadetke (11:15), nato pa s fantastično predstavo (blestele so Sergeja Stefanišin s 13 obrambi, Andrea Lekić z 12 zadetki in Szandra Zacsik s sedmimi) tehtnico nagnile na svojo stran.

 

Za ohranitev upanja o uvrstitvi v polfinale je zato zmaga Krima Mercatorja na nedeljski tekmi v dvorani Leipzig Arena seveda nujnost. Po alergiji in angini je hrvaška reprezentančna vratarka Jelena Grubišić v tem tednu le začela s treningi po posebnem programu, medtem ko se pri srbski krožni napadalki Dragani Cvijić sum, da gre za počeno zapestje, na srečo ni izkazal za pravilnega. Z manjšimi zdravstvenimi težavami se še vedno ubadata Szandra Zacsik (rame) in Ljudmila Bodnjeva (križ).

 

Krimovke bodo na več kot 10-urno potovanje z avtobusom krenile iz Ljubljane že v petek ob 21. uri, v Leipzig naj bi prispele v soboto med osmo in deveto uro zjutraj, nato pa jih že čaka trening (ne v dvorani, v kateri bo nedeljska tekma, ampak v rezervni). Tudi tokrat bodo imele igralke Krima Mercatorja bučno spodbudo s tribun, kajti v Leipzig bo prišla tudi skupina 50 zvestih navijačev (en avtobsu) iz Slovenije.

 

Tekmo Leipzig – Krim Mercator (nedelja, 7. marca, ob 14. uri) bosta sodila Šveda Patrick Hakansson in Maths Nilsson, delegat pa bo Helmut Wille iz Avstrije.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Dobro smo preučili posnetek s prve tekme proti Leipzigu v dvorani na Kodeljevem, zavedamo pa se, da nas v Nemčiji čaka še težje delo. Čeprav smo na koncu zmagali z veliko razliko, smo imeli na igrišču zelo težko delo. Nemke so takrat nastopile brez svoje prve krožne napadalke, zato smo lahko igrali globljo obrambo, tokrat pa bo drugače. Leipzig igra precej bolje, kot kažejo izidi njegovih treh tekem v glavnem delu lige prvakinj in položaj na lestvici. Toda očitno je, da v nemški ekipi pride do velikega padca v igri predvsem v zadnjih petih minutah, kar nasprotniki potem seveda izkoristijo. V vsakem primeru pa gre za odlično ekipo, ki igra hitro in kombinatorno v napadu ter dobro v obrambi, ima odlično vratarko in enega najboljših krilnih parov v naši skupini..."

 

Ljudmila Bodnjeva, igralka Krima Mercatorja: "Na vseh treh tekmah v glavnem delu lige prvakinj je Leipzig padel v drugem delu, njihove predstave v prvih polčasih pa so jasno pokazale, da gre za vrhunsko in močno ekipo. To še posebno velja, kadar igra pred domačimi gledalci, čeprav ni skoraj nič slabši niti v gosteh, kar je potrdil tudi v dvorani na Kodeljevem. Mi moramo igrati stoodstotno proti vsakemu nasprotniku, če ga želimo premagati, v nasprotnem primeru pa se nam zgodi to, kar se nam je na zadnji tekmi proti Larviku. Zavedamo se, da si ne smemo več privoščiti poraza, toda po drugi strani imamo tudi srečo, da sami odločamo o svoji usodi in da nismo od nikogar odvisni. V Nemčiji potrebujemo zmago, če želimo še naprej razmišljati o uvrstitvi v polfinale."

 

Ana Gros, igralka Krima Mercatorja: "Na zadnji tekmi proti Larviku smo slabo igrale predvsem v obrambi, čeprav smo na prejšnjih tekmah dokazale, da znamo odigrati vrhunsko. Zdaj moramo spet stopiti skupaj ter pokazati in dokazati, da je bila tekma proti Norvežankam samo trenutek slabosti. Na Kodeljevem se nam v igri ni skoraj nič "poklopilo", prepričana pa sem, da se nam to ne bo več ponovilo. In to bomo skušale potrditi že na nedeljski tekmi v Nemčiji. Čeprav se zavedamo, da nas čaka zelo pomembna tekma, v ekipi ni čutiti posebne živčnosti. Seveda gremo v tekmo proti Leipzigu stoodstotne in na zmago. Čeprav smo nemško ekipo v Ljubljani premagale s šestimi zadetki razlike, nas to seveda ne sme zavesti. Še posebno, ker si je nasprotnik že v prvem polčasu priigral visoko prednost in potrdil svojo kakovost, na srečo pa smo v drugem delu izid obrnile v svojo korist. Toda končni izid iz Ljubljane v nedeljo seveda ne bo pomenil prav ničesar, kajti Nemke bodo na povratni tekmi še močnejše. Tudi zato, ker igrajo na domačem igrišču."

Krimovke na Kodeljevem premagale LeipzigLiga prvakinj - sezona 2009/10