4. 3. 2010

Gorenje v soboto ob 20.15 igra v ligi prvakov odločilno tekmo proti Chamberyju

V soboto ob 20.15 čaka rokometaše Gorenja odločilna tekma za napredovanje med šestnajst najboljših klubov v evropski ligi prvakov. V Rdeči dvorani se bodo Velenjčani pomerili s francoskim klubom Chambery.

 

Velenjčane čaka najpomembnejša tekma v letošnji sezoni, v kateri gre za velik vložek – osvojitev četrtega mesta v skupini B in napredovanje med šestnajst najboljših klubov v evropski ligi prvakov. Pred zadnjim (desetim) krogom imajo v skupini B v boju za končno četrto mesto kar trije klubi enako število točk (po pet): Gorenje, Chambery in Bosna. Največja prednost Velenjčanov je, da imajo usodo povsem v svojih rokah in da niso odvisni od razpleta drugih tekem. Za četrto mesto jim je dovolj tudi minimalna zmaga proti Francozom, kajti tudi ob morebitni zmagi Bosne na gostovanju pri Rheinu Neckarju v Nemčiji bi si napredovanje zagotovili slovenski prvaki, saj so boljši v medsebojnih dvobojih s Sarajevčani (zmaga v Velenju in remi v Sarajevu).

 

Na oktobrski tekmi v dvorani La Phare v Chamberyju so bili uspešnejši gostitelji, ki so zmagali z 28.24 (14:9). Takrat sta bila za Velenjčane usodna vratar Mickael Robin, ki je zbral 16 obramb, in strelsko razpoloženi Bertrand Roine, ki je dosegel kar trinajst zadetkov. Iz moštva, ki ga je takrat še vodil trener Ivica Obrvan, v vrstah rumeno-črnih ni več Boštjana Kavaša (odšel je v Metalurg iz Skopja) in Matjaža Mlakarja (Cimos Koper), novi trener Branko Tamše pa lahko računa na Klemna Cehteta in Dina Bajrama, ki nista imela pravice nastopa v prvem delu lige prvakov.

 

Poleg Adnana Harmandića in Roka Šimiča, ki imata težave s poškodbami, je na seznamu poškodovanih tudi levoroki Jure Natek. Kljub poškodbi stegenske mišice v velenjskem taboru upajo, da bo lahko nastopil proti francoskemu klubu, katerega dres je nosil dve sezoni. Delegacija Chamberyja (v njej naj bi bilo 16 igralcev in štirje člani strokovnega vodstva) prihaja v Velenje dan pred tekmo ob 13. uri, med 19. uro in 20.30 pa bodo imeli Francozi tudi trening v Rdeči dvorani. Za ogled sobotne tekme so vstopnice po ceni deset evrov še na razpolago (s sezonskimi vstopnicami je vstop seveda brezplačen), ob nakupu pa vsak dobi tudi brezplačen osvežilni napitek.

 

Tekmo Gorenje – Chambery (sobota, 6. marca, ob 20.15) bosta sodila Norvežana Kenneth Abrahamsen in Arne Kristiansen, delegat pa bo Danec Henrik La Cour Laursen.

 

 

Branko Tamše, trener Gorenja: "Imamo priložnost za odmeven dosežek, ki je bil na začetku sezone sicer tudi naš cilj, vendar je potem prišlo do različnih dogodkov v klubu in okoli njega. Na sredini prvenstveni tekmi proti Slovenj Gradcu so nasprotnikovi igralci v prvem polčasu spretno izkoriščali naša napake in držali priključek, po pogovoru v garderobi med polčasoma pa smo v nadaljevanju pokazali povsem drugačen obraz in na koncu visoko zmagali. Kljub zmagi nisem bil posebno zadovoljen, a najpomembneje je, da smo osvojili točki. Proti Chamberyju bomo storili vse, kar je v naši moči, da se dokopljemo do četrtega mesta v skupini in napredovanja v osmino finala. Chambery prihaja iz države, ki je aktualni evropski, svetovni in olimpijski prvak, za reprezentanco Francije pa igra tudi nekaj njegovih rokometašev. Od Chamberyja pričakujem obrambo 3-2-1 ali različico 5-1, razplet tekme pa bo v veliki meri odvisen predvsem od naše igre v obrambi, kajti v zadnjem času igramo v napadu zelo dobro. Upam, da bomo prikazali najboljšo igro v obrambi v tej sezoni, s čimer bi se približali želenemu cilju. Prav tako se nadejam, da bo dvorana polna, kajti fantje si to zaslužijo. Tudi Chambery ima svojo računico, a bomo storili prav vse, da mu jo preprečimo."

 

Dino Bajram, rokometaš Gorenja: "Na prvi tekmi v Chamberyju nisem igral, v drugem delu evropske lige prvakov pa sem svojo vlogo v obrambi sprejel povsem normalno, saj je to del mojega rokometnega posla, ki ga skušam kar najbolje opraviti. V obrambi imamo občasno še nekoliko težav in se še malce lovimo, kar je predvsem posledica tega, da je zaradi sprememb v igralskem kadru marsikaj postavljeno na novo. Toda iz dneva v dan igramo boljše v obrambi. Proti Francozom nas čaka težka, napeta in živčna tekma. Chambery je vrhunsko moštvo, kljub temu pa so naše možnosti za zmago povsem realne. Toda za to bo potrebno pokazati verjetno najboljšo igro v letošnji sezoni. Upam na napredovanje med šestnajst najboljših klubov v Evropi."

 

Rok Golčar, rokometaš Gorenja: "Vsi v klubu in okoli njega se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga in da bo tekma zelo napeta. Vložek je seveda izredno velik – napredovanje v osmino finala lige prvakov, kar je seveda tudi naša želja. S pravim pristopom, z borbeno, kakovostno in učinkovito igro ter s hitrimi (pol)protinapadi lahko pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani spravimo Chambery na kolena. Tako jaz kot soigralci si seveda želimo tudi bučne podpore naših navijačev s tribun, tudi z njihovo pomočjo pa lahko pridemo do ugodnega izida proti francoskemu klubu."

Gorenje v gosteh izgubilo proti VeszpremuLiga prvakov - sezona 2009/10