7. 3. 2010

Trener Branko Tamše: V to, kar smo storili, so verjetno verjeli le redki

Po zgodovinskem uspehu (uvrstitev v osmino finala lige prvakov) je bilo v taboru rokometašev Gorenja in na tribunah Rdeče dvorane zelo veselo. Na nasprotni strani so bili v Chamberyjevem taboru vidno razočarani, saj so ostali brez uvrstitve med elitno evropsko šestnajsterico.

Branko Tamše, trener Gorenja: "Čestitam Chamberyju za dobro igro, čeprav smo že pred tekmo vedeli, da se v nobenem trenutku ne bo predal. Odigrali smo vrhunski prvi polčas, predvsem seveda v obrambi, saj smo prejeli le enajst zadetkov, od tega samo osem iz igre. Seveda je bilo jasno, da ne moremo odigrati vseh šestdeset minut v vrhunskem ritmu in da bodo prišle tudi črne minute. Te so bile delno tudi posledica kar treh zgrešenih sedemmetrovk, poleg tega pa smo si privoščili še dve neverjetni napaki pri menjavah igralcev. A znova se je pokazalo tisto, kar ponavljam že od trenutka, ko sem kot glavni trener prevzel moštvo: stoodstotno verjamem v fante in jim zaupam, oni pa to vračajo na vseh tekmah. Niti v enem trenutku nisem pomislil na to, da nam proti Chamberyju ne bo uspelo in da bomo izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v ligi prvakov. Prigarali smo si zmago proti Francozom in v Velenje pripeljali osmino finala. V to, kar je Gorenje naredilo v drugem delu lige prvakov, je verjetno verjel le malokdo."

Miha Žvižej, igralec Gorenja: "V prvem polčasu smo igrali fantastično, pokazali smo se v najboljši luči. Nato smo precej padli, kar je bila verjetno tudi posledica tega, da smo se prehitro zadovoljili z zelo visoko prednostjo. Toda na srečo smo imeli tudi v najbolj kritičnih trenutkih odličnega vratarja Ivana Gajića, ki nas je s svojimi obrambami spet vrnil v igro. Vrhunsko smo odigrali v obrambi, svoje je skozi celotno tekmo prispeval še Gajić in na krilih fantastičnih navijačev smo dosegli velik uspeh. V končnici smo si priigrali zmago, ki je zagotovo povsem zaslužena in s katero smo osvojili končno četrto mesto v skupini. Trener Tamše nas je že pred tekmo znal dobro umiriti, kar je še posebej prišlo do izraza v končnici, ki smo jo odigrali dokaj mirno, čeprav je bil v igri velik vložek – uvrstitev med šestnajst najboljših klubov v Evropi. Dokazali smo, da smo prava ekipa in da znamo še vedno igrati vrhunski rokomet, ne glede na to, kar se je v zadnjem času dogajalo v klubu in okoli njega. V nadaljevanju lige prvakov nimam posebnih želja pred žrebanjem parov osmine finala na Dunaju."

Philippe Gardent, trener Chamberyja: "Moram odkrito priznati, da sem razočaran tako jaz kot moji igralci. Izgubili smo proti Gorenju in ostali brez osmine finala lige prvakov, toda Gorenje je bilo tokrat zares boljše. V Velenju smo pokazali dva povsem različna obraza: v prvem polčasu smo igrali neverjetno slabo in neučinkovito, v drugem pa smo vendarle pokazali, kaj znamo in česa smo sposobni. Kljub velikemu zaostanku smo se povsem približali gostiteljem in bili smo na dobri poti, da iztržimo vsaj neodločen izid, ki bi nam zagotovil napredovanje v osmino finala. Toda na koncu nam je na našo žalost zmanjkalo časa in smo izgubili proti zares odličnemu nasprotniku."

Karel Nočar, igralec Chamberyja: "Že po prvem polčasu smo imeli neverjetno velik zaostanek, ki ga je bilo v nadaljevanju seveda zelo težko loviti. V takšnih okoliščinah smo bili seveda precej živčni, v lovu za Gorenjem smo porabili zelo veliko moči, v preveliki želji za uspehom pa smo naredili tudi preveč napak. Poleg tega je Gorenje odlično igralo, kljub temu pa smo imeli priložnost, da iztržimo vsaj točko, ki bi nam zadoščala za uvrstitev v osmino finala. Kazalo je dobro, toda na koncu nam je zmanjkalo časa in športne sreče."

Foto: RK Gorenje

Gorenje premagalo Chambery in se uvrstilo v osmino finalaLiga prvakov - sezona 2009/10