7. 3. 2010

Marta Bon: Naredili smo preveč napak v igri, toda pomembno je, da sta točki naši

Tudi na tekmi v Leipzigu je v Krimovih vrstah blestel vratarski dvojec Jelena Grubišić in Sergeja Stefanišin. Hrvaška in slovenska vratarka sta skupaj zbrali kar 23 obramb.

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Dejstvo je, da smo bili na tekmi proti Leipzigu na zelo tanki liniji, toda na koncu se je vse dobro izšlo. Lahko smo zadovoljni, saj smo zmagali s štirimi zadetki na vročem gostovanju v Nemčiji, kar je veliko in pomembno. Imeli smo nihanja v igri, ampak pokazali smo tudi ogromno dobrega, predvsem v obrambi. V napadu smo imeli obdobja, ko smo bili res izvrstni, in obdobja, ko smo imeli težave pri organizaciji napada in pri zaključevanju. Najizkušenejše igralke so v odločilnih trenutkih stvari vzele v svoje roke, na splošno pa sem zelo zadovoljna s to zmago. Predvsem pa je zelo pomembno, da smo uresničili etapni cilj. Sedaj lahko gremo naprej po poti do naših generalnih ciljev. Ni prav, da ob takšni zmagi govorim o tem, da sem nezadovoljna z določenimi zadevami. Je pa res, da smo prehitro slavili in naredili nekaj tehničnih napak preveč, toda glavno je, da sta dve točki naši in da ostajamo v boju za polfinale. Na žalost pa smo veliko ceno ob tej zmagi plačali s poškodbo Lekićeve, ki je znova igrala vrhunsko v napadu in obrambi. V tem kratkem času bomo morali prilagoditi igro brez nje. Ta trenutek sicer še ne vem, na kakšen način, toda v tem tednu bomo morali najti pravega."

 

Jelena Grubišić, vratarka Krima Mercatorja: "Na tekmi seveda nisem bila sama, tu so bila tudi dekleta, ki so v prvem polčasu odigrala zelo dobro obrambo in mi zelo olajšala delo. To so dopolnile moje obrambe, podobno pa je bilo tudi v drugem polčasu, ko je v Krimova vrata prišla Sergeja Stefanišin. V najbolj kritičnih trenutkih je ubranila nekaj strelov Leipzigovih rokometašic in preprečila, da bi se rezultat spremenil v našo škodo. Celotna ekipa je zaslužna za to zmago, ki smo je seveda zelo veseli."

 

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Tekma proti Nemkam je bila še en dokaz, da moraš igrati vseh šestdeset minut minut na visoki ravni. Sredi drugega polčasa smo popustile, ker smo verjetno mislile, da smo že dobile tekmo. To je bilo opozorilo, ni pa se nam zgodilo prvič. Treba je res igrati na vsako žogo, se boriti vso tekmo. Toda vesele smo, da smo na koncu vendarle zmagale, česar smo si zelo želele. Poudarjam pa, da si takšnih slabih petih minut nikakor ne smemo privoščiti na naslednjih dveh tekmah proti Györiju in Larviku."

 

Marina Vergeljuk, igralka Krima Mercatorja: "Mislim, da so bile napake predvsem posledica naše hitre igre, ki jo vseskozi poskušamo držati. Ko igraš v takšnem ritmu, je večje število napak seveda povsem razumljivo. Na koncu je pomembno, da smo osvojile novi točki, ki nas držita v igri za uvrstitev v polfinale lige prvakinj. Sedaj nas čakata še dve podobno težki tekmi, ki jih prav tako moramo dobiti."

Krimovke zmagale na gostovanju v NemčijiLiga prvakinj - sezona 2009/10