2. 4. 2010

V soboto ob 20. uri bodo Celjani lovili štiri gole zaostanka proti Flensburgu v pokalu EHF

Po porazu v Flensburgu minulo soboto v četrtfinalu pokala EHF rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka povratni obračun v Celju. V soboto ob 20. uri, v bržkone polni dvorani Zlatorog, bodo varovanci Zvonimirja "Noke" Serdarušića poskušali ujeti in prehiteti stare znance ter si priigrati polfinalno vstopnico.

Celje Pivovarna Laško je na gostovanju v Nemčiji klonila z 29:33, potem ko je ekipa prikazala dobro igro, a ni zdržala vseh 60 minut. Flensburg Handewitt trenutno zaseda tretje mesto v nemškem prvenstvu in ima točko več od četrte in pete ekipe, a ima tudi tekmo manj, na sredinem gostovanju pri Balingenu pa je zmagal za dva zadetka.

Flensburg in Celje sta se pomerili že sedemkrat. Najpomembnejši je bil obračun v finalu lige prvakov v sezoni 2003/04, ki so ga dobili pivovarji. Doslej sta obe ekipi slavili zmago po trikrat, enkrat pa sta se moštvi razšli z neodločenim rezultatom. Pred četrtfinalnim obračunom pokala EHF sta si ekipi nazadnje stali nasproti v sezoni 2006/07 – takrat v osmini finala lige prvakov Celjani niso ubranili desetih zadetkov prednosti s prve tekme (41:31), kajti na povratni v Nemčiji so izgubili s26:36, zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh pa je bil na koncu uspešnejši Flensburg.

Pred povratnim obračunom v tej sezoni evropskega pokala so v taboru Celja Pivovarne Laško optimistični navkljub kopici zdravstvenih težav. Na sredinem derbiju slovenskega državnega prvenstva v Kopru so se v igralski kader vrnili Aleš Pajovič, Nikola Kojić in Miha Gorenšek (na seznamu odsotnih sta tako samo še Miladin Kozlina in Luka Ščurek) ob tem pa iztržili tudi pomembno točko (31:31).

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarne Laško: "Na zadnjih tekmah v Flensburgu in v Kopru so me igralci s svojim pristopom, voljo in angažiranostjo prepričali, da imamo na povratni tekmi s Flensburgom možnosti za uspeh. Zelo pomembno bo tudi, kakšna bo podpora in koliko gledalcev bo. Vemo, kako lahko gledalci ekipo ponesejo in ji pomagajo v težkih trenutkih v igri. Vem, da je Flensburg močna ekipa, ki se na prvi tekmi ni najbolje znašla. A zanima me moja ekipa, kjer ne bo le Kozline, ki je prestal operacijo, medtem ko bodo ostali vsi nastopili, čeprav mnoge tarejo poškodbe. Flensburg se pred tednom dni ni najbolje znašel proti naši obrambi. A tudi v tednu dni se igre proti takšni obrambi ne da natrenirati, če je drugače ne igraš in praktično nikdar prej nisi igral napadalnih akcij proti tej postavitvi. Naše možnosti so, a mi nismo favoriti v tem dvoboju. Seveda si želim, da bi zmagali za pet zadetkov, toda najprej bomo poizkušali to tekmo sploh zmagati. Seveda nam ob tem ne bo vseeno, če razlika ne bi bila dovolj velika, vendar proti takšni ekipi kot je Flensburg, mora biti na koncu tudi zmaga uspeh."

Aleš Pajovič, igralec Celja Pivovarne Laško: "Pred tednom dni nisem mogel pomagati ekipi, a v zadnjih dneh sem opravljal intenzivno terapijo. Bolečine so se umirile. Na tekmi s Koprom smo se zato odločili, da poizkušamo, kako bo. Po ogrevanju nisem začutil bolečin, zato sem kasneje tudi nastopil in vesel sem, da pred sobotno tekmo nimam takšnih težav kot pred tednom dni. Še vedno bom obiskoval terapije in verjamem, da bom v soboto v postavi. V Flensburgu smo lahko videli, da je nemško ekipo mogoče premagati. Mislim, da lahko ob igri, ki si jo je zamislil naš trener ter z našo voljo, motivom in podporo polnega Zlatoroga na koncu premagamo Flensburg in da bo razlika večja od štirih zadetkov, kolikor bi zadostovalo za polfinale. Zato tudi jaz še enkrat pozivam navijače, da nas v soboto podprejo v čim večjem številu."

Roman Pungartnik, direktor Celja Pivovarne Laško: "Pred tekmo se lahko sprašujemo, ali so štirje zadetki zaostanka veliko ali malo. Vemo pa tudi, da je bila večina navijačev ter tudi poznavalcev skeptična pred prvim obračunom kako. Mi smo prikazali pravi obraz naše ekipe, kjer smo se močno zdesetkani postavili ob bok nemškemu velikanu, tako da smo prikazali zelo borbeno in angažirano igro, kar je za nas zelo pomembno. Pričakovanja pred povratno tekmo so povsem realna, lovimo razliko štirih zadetkov. Doma želimo zmagati in naredili bomo vse, da to tudi uresničimo. Žoga je okrogla in na koncu bomo morali imeti tudi srečo, da bo za nas rezultat pozitiven. Zavedamo se, da je ta dvorana v primeru, da je polna povsem drugačna in da le-to vzdušje lahko ponese igralce. Mislim, da smo bili z aktivnostmi precej uspešni, saj lahko v tem trenutku rečemo, da pričakujemo vsaj 4000 gledalcev in da gredo karte zelo lepo v prodajo."

Celjani izgubili na prvi tekmi v FlensburguEvropski pokali za moške - sezona 2009/10