30. 6. 2010

Poleg Krke in Celeie Žalec je igranje v evropskih pokalih odpovedalo tudi Zagorje GEN-I

Od petih slovenskih klubov v ženski konkurenci, ki imajo pravico nastopa v evropskih pokalnih tekmovanjih v sezoni 2010/11, bosta igrala samo dva. Nastop v Evropi v prihajajoči sezoni je namreč po odpovedi Krke iz Novega mesta in Celeie Žalec zdaj odpovedalo tudi Zagorje GEN-I.

Rokometašice Krke bi morale v sezoni 2010/11 zastopati slovenske barve v evropskem pokalu pokalnih zmagovalk (kot finalistke pokala Slovenije v zadnji sezoni), igralke Celeie Žalca in Zagorja GEN-I pa v pokalu challenge. Tako novomeški kot žalski klub pa sta se odločila, da zaradi previsokih stroškov, povezanih z igranjem v evropskih pokalnih tekmovanjih, v novi sezoni ne bodo igrali v pokalu pokalnih zmagovalk oziroma pokalu challenge. Enako odločitev so sprejeli tudi v Zagorju, katerega rokometašice so v prejšnji sezoni prvič v klubski zgodovini zaigrale v Evropi.

Slovenijo bosta tako v Evropi v sezoni 2010/11 zastopala samo dva kluba: Krim Mercator bo igral v ligi prvakinj, ljubljanska Olimpija pa v pokalu EHF. V moški konkurenci bo slovenski rokomet zastopalo vseh pet klubov, ki so si priborili pravico do igranja v Evropi: Celje Pivovarna Laško (liga prvakov), Gorenje Velenje (kvalifikacije za ligo prvakov), Klima Petek Maribor (pokal pokalnih zmagovalcev), Cimos Koper in Slovan (oba pokal challenge).