8. 7. 2010

Tiselj odhaja za trenerja v Egipt

Tone Tiselj bo svojo trenersko kariero nadaljeval v Egiptu. Nekdanji trener Celja Pivovarne Laško naj bi deset mesecev vodil klub Al Ahli iz Egipta.

 

Sezono 2009/10 je Tone Tiselj začel na klopi Celja Pivovarne Laško, nato pa se je sporazumno razšel z novimi slovenskimi prvaki. Celjan, ki je kot selektor z moško člansko reprezentanco Slovenije na evropskem prvenstvu leta 2004 osvojil srebrno kolajno (poraz v finalu proti Nemčiji), z rokometašicami Krima pa je bil dvakrat prvak Evrope, je bil nedavno tudi kandidat za trenerja romunskega ženskega kluba Oltchim Valcea.

 

Toda do dogovora z romunskim klubom (Oltchim je v minuli sezono osvojil naslov evropskega podprvaka, potem ko je v finalu izgubil proti danskemu Viborgu) nato ni prišlo, zdaj pa naj bi Tiselj prevzel vodenje egiptovskega kluba Al Ahli. Po neuradnih podatkih naj bi 48-letni celjski strateg z vodstvom novega kluba podpisal pogodbo za deset mesecev. Odhod v Egipt seveda ne bo prva Tisljeva preizkušnja v tujini, saj je bil v zadnjih letih med drugim že trener na Danskem in v Črni gori.